Csapó Dániel Emlékverseny 2018

Csapó Dániel Emlékverseny 2018

Nemrégiben került sor a 32. Csapó Dániel Emlékversenyre, melyet a Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium rendezett meg. Az eseményt az AXIÁL Kft. is támogatta, melyért az intézmény főigazgatója köszönetét fejezte ki.



Az FM Dunántúli Agrár-szakképző Központ, Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium a 2017/2018-as tanévben is meghirdette a kárpát-medencei magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari középiskolák és szakképző iskolák tanulói számára a Csapó Dániel Emlékversenyt.


A megmérettetésre 20-25 oldalas versenydolgozatokat három témakörben fogadták be úgy, mint alternatívák a mezőgazdasági termelésben, hagyományok, értékek megőrzése – a vidék fejlesztésének lehetőségei valamint élelmiszeripari technológiák bemutatása. A versenyre érkezett munkák bírálatát független szakértők végezték.

 


Az előzetes véleményezés alapján a szóbeli védésre 13 iskola, 50 tanulója összesen 42 pályamunkáját tartotta alkalmasnak a bírálóbizottság. A diákok felkészülését 38 felkészítő tanár segítette.


A szóbeli forduló napján Simonné Szerdai Zsuzsanna főigazgató megnyitóját követően, már hagyományosan a verseny névadójának Csapó Dániel emléktáblájának megkoszorúzása után kezdődött a munka a szekciókban. A szóbeli védés során a diákoknak 10 percük volt röviden ismertetni a választott témát.

 


A verseny eredményhirdetése előtt került sor az élelmiszeripari szakkönyvtár ünnepélyes átadására. Dömény Zoltán a paksi Lavina Kereskedelmi, Vendéglátó és Élelmiszeripari Kft. tulajdonosa ünnepi beszédében kiemelte, hogy egy ilyen jellegű gyűjteménynek a legjobb helye egy pék szakmát is oktató intézményben van, ahol a tanulók bármikor kezükbe vehetik a kiadványokat. A könyvtár állománya Dömény Zoltán, a Csapó Dániel Alapítvány és Gál Miklós a Decsi Pék Sütőipari Kft. tulajdonosa anyagi támogatásával került az intézményhez. Az avató ünnepség egy emléktábla leleplezésével ért véget.

 


A nap leginkább várt eseménye az ünnepélyes díjátadó volt. Szekciónként egy-egy első, második, harmadik és iskolai különdíjjal valamint számos támogatói felajánlással jutalmazták a versenyzőket és felkészítő tanárokat.


Simonné Szerdai Zsuzsanna, az intézmény főigazgatója levelében köszönte meg a bajai központú, de az országban 18 további telephellyel rendelkező AXIÁL Kft.-nek a verseny támogatását, amellyel hozzájárult a rendezvény sikeres és magas színvonalú lebonyolításához.

 

Forrás és kép: Csaposuli.hu

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

 

Az ország legjobb mezőgépész technikusai az AXIÁL-nál

2018. március 26. és 28. között került sor a mezőgazdasági gépésztechnikusok Országos Szakmai Tanulmányi Versenyének idei döntőjére. A gyakorlati verseny színhelye immáron zsinórban második éve az AXIÁL Kft. bajai telephelye volt. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek