CLAAS Fleet View Applikáció

CLAAS Fleet View Applikáció

Kevesebb stressz, nagyobb hatékonyság a földlogisztikában a CLAAS Fleet View alkalmazása jóvoltából. Mint azt az Agritechnica kiállításon megtudtuk, az ingyenes applikáció minden 2016-tól gyártott LEXION és TUCANO mod

Betakarítási időszakban, amíg az idő engedi, egy kombájnnak folyamatosan mennie kell, ugyanis az állási idő pénzbe kerül. Fleet View (Flotta felügyelet) egy olyan új fejlesztésű telefonos applikáció a CLAAS-tól, amely a teljes betakarítási flottát koordinálja, így biztosítva a kombájnok megállás nélküli munkáját.

Az applikáció informálja a logisztikai lánc összes gépkezelőjét a kombájnok aktuális magtartály szintjéről és pozíciójáról. Ezek az információk segítik a szállítójárművek gépkezelőjének döntését abban, hogy ki mikor melyik kombájnhoz menjen. A szállítójárművek kezelői idáig tapasztalatukra és megérzésükre hagyatkozva indultak meg a kombájnok felé illetve vizuális- vagy rádiójelzést követően. Nagy, nem belátható területeken vagy tapasztalatlan gépkezelőknél többször is előfordulhat, hogy tévedésből megy be a szállítójármű ahhoz a kombájnhoz, amelyiknek még volt szabad kapacitása a magtartályban. Az eredménye: másik kombájnok a flottában, melyeknek a magtartálya jobban tele volt, lassítaniuk kell, vagy meg is kell állniuk, amíg a szállítójármű oda nem ér.

 

 

CLAAS Fleet View megoldja ezt a problémát egy grafikus megjelenítéssel tablet PC-n vagy okos telefonon, amely eszközzel minden gépkezelő a logisztikai láncolatba rendelkezhet. A kijelzőn folyamatosan nyomon követhető a kombájn aktuális pozíciója és magtartályának töltöttsége. Ezen információk birtokában a gépkezelő könnyen eldöntheti, melyik kombájnhoz és milyen irányba célszerű elindulnia.

Fleet View képes csökkenteni a betakarítást végző kombájnok felesleges állásának rizikóját továbbá egy hatékony és költségkímélő logisztikai rendszert valósít meg a földeken, továbbá a gépkezelők nyugodtabb munkavégzését is elősegíti. Plusz előny: a Fleet View márkától függetlenül használható minden traktoron, kamionon és egyéb más szállítójárműven.

 

 

A műszaki megoldás

A kombájn és szállítójármű között folyamatos információáramlást a magtartályba épített 4 szenzor, a QUANTIMETER és a kombájnba épített adómodul biztosítja. A QUANTIMETER és magtartály szenzorjainak értékeiből folyamatosan megállapításra kerül a töltöttség. Az aktuális töltöttségi adatokat az adó mobilhálózaton keresztül kiküldi a tabletekre vagy telefonokra mindezt folyamatosan aktualizálva. Mivel a továbbított adatmennyiség nagyon kicsi, ezért a Fleet View gyenge mobilhálózati területeken is megfelelően képes dolgozni. A kombájn pozíciója a CLAAS TELEMATICS rendszer által is használt kommunikációs modulon keresztül kerül meghatározásra. Ez az adómodul a TELEMATICS alapfelszereltsége.

A CLAAS Fleet View applikáció komplett felhasználása mind hardverrel és szoftverrel 2016 októberétől lesz kapható és egyaránt lehet majd használni iOS vagy Android operációs rendszerrel telepítetett tableteken illetve mobiltelefonokon. Az alkalmazás letöltése ingyenes lesz, és a működéséhez szükséges hardver pedig már kombájn TELEMATICS rendszerébe lesz építve. A Fleet View használatához egy licencre lesz szükség, amelyet a géppel együtt lehet beszerezni. A teljes Fleet View modul a jövőben minden 2016-tól gyártott LEXION és TUCANO modellhez opcióban áll rendelkezésre.

Tekintse meg Facebookon oldalunkon az Agritechnica kiállításon készült képeinket!

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek