Az Oehler bemutatta az új üvegszál erősítésű műanyagból készült tartálykocsijait

Az Oehler bemutatta az új üvegszál erősítésű műanyagból készült tartálykocsijait

Az Oehler az EuroTier 2018-on bemutatta új tartálykocsijait. A már korábban ismert, teljes egészében horganyzott acélból készült vákuum és nyomószivattyús tartálykocsik mellett a vállalat mostantól üvegszál erősítéses műanyag tartálykocsikat is kínál.

További modellváltozatok is lesznek

Az üvegszál erősítésű műanyag egy csúcsminőségű anyag, amely nagyon ellenálló és jó korrózióállósági jellemzőkkel rendelkezik - mondta a gyártó. A PPT 185 GFK típus volt az első a kínálatban, amely egy 18.500 literes tandemtengelyes szivattyús tartálykocsi. Ezt a jövőben további, 8.000 - 25.000 literes típusok fogják követni. A kiállításon bemutatott tartálykocsi a legújabb hígtrágya kijuttatási technológiával volt felszerelve: 15 méter széles Bomech vonszolt csöves csúszó csoroszlyás adapterrel, amely talajszinten történő kijuttatásra lett megtervezve.

 

 

Felszereltség számos lehetőséggel

A hígtrágya mellett a tartálykocsi folyékony műtrágya szállítására is használható. A gyártó elmondása szerint a Vogelsang által gyártott forgódugattyús szivattyú alkalmas a minőségi tápanyag kijuttatásra. Ennek alternatívájaként az Oehler a tartálykocsikat a Wangen cég csigaszivattyúival is felszereli. Emellett más kijuttató adapterek, mint pl. Möscha ütközőlapos, hattyúnyakas, csőfüggönyös, stb. adapterek is rendelhetők. Az Oehler elmondása szerint a szállítás hatékonyságát nagyban növeli a tartály súlyának jelentős csökkentése. A szívóágon keresztül a tartály rendkívül gyorsan feltölthető. A tartály belsejében kialakított három elválasztó lemez garantálja a szállítás biztonságát azzal, hogy ellensúlyozza a folyadéknak a tartálykocsi mozgatásakor fellépő lengéseit. A vezetési kényelmet a rugózott vonórúd és a nagy térfogatú gumiabroncsok biztosítják.

 

További információért érdeklődjön területileg illetékes gépértékesítő kollégáinknál!

 

Fordította: Miklós Gergely

Ellenőrizte: Angeli Gyula, termékmenedzser

Forrás és kép: Oehler

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek