A robotos fejés legújabb generációja: DeLaval VMS™ V310

A robotos fejés legújabb generációja: DeLaval VMS™ V310

Stockholm, Svédország, 2019. November 25. – A DeLaval bemutatja a VMS™ sorozat legújabb tagját, az új DeLaval VMS™ V310 automatikus fejési rendszert.

A VMS™ V310 az új DeLaval RePro™ ivarzás- és vemhességfigyelővel érkezik, amely fejés közben automatikusan észleli a tehén ivarzását illetve vemhességét, további termelési előnyöket biztosítva ezzel a gazdálkodók következő generációinak.

 


A fejőberendezések és a tejtermelőknek kínált különböző berendezések piacán világszinten vezető pozíciót betöltő DeLaval most egy új automatikus fejési koncepcióval jelentkezik. Az új DeLaval VMS™ V310 automatikus fejési rendszer a 2018-ban bemutatott VMS™ V300 sikereire épül. A DeLaval InControl™ mobil támogatás, a DeLaval PureFlow™ komplett tőgyelőkészítés és a DeLaval InSight™ kamerarendszer továbbra is mindkét típus esetében alapértelmezetten elérhetőek, míg a DeLaval RePro™ szaporodás menedzsment funkció kizárólag a VMS™ V310 sajátossága.


A DeLaval RePro™ lehetővé teszi, hogy a tejtermelő az állomány minden egyes egyedének reprodukciós állapotáról pontos képet kapjon. A progeszteron szinten alapuló mintavételezés és kiértékelés valós idejű ivarzás és vemhesség ellenőrzést biztosít rendellenes szaporodásbiológiájú tehenek esetén is. A gazdálkodók időt valamint a szaporodással és az indokolatlan üres napokkal kapcsolatos költségeket spórolhatnak meg az új funkcióval.

A DeLaval VMS™ V310 az első olyan fejőrendszer, amely automatikusan jelzi a vemhes teheneket, ezzel egészségesebb állatokat és alacsonyabb állatorvosi költségeket eredményezve, hiszen a tehenek a megfelelő időben lesznek vemhesek, termelékenyebb laktációt biztosítva. “A VMS V310 robot a munkánk 90%-át elvégzi. Korábban ultrahangos vizsgálatokat végeztünk. A Repro használatával erre már nincs szükség, mivel a rendszer pontosan tájékoztat arról, hogy a tehenek mikor vemhesek.”, mondja Christian Legret, DeLaval VMS™ V310 tulajdonos Franciaországból.

 


A DeLaval VMS sorozat két modelljének segítségével olyan automatikus fejési rendszer alakítható ki, mely az Ön igényeinek és gazdálkodási stílusának leginkább megfelel. Mind a VMS V300, mind a VMS V310 olyan alapvető funkciókkal rendelkezik, amelyek biztosítják a tehenek teljes termelési potenciáljának elérését. A VMS™ V310 a tehenek vemhességvizsgálatát is automatikusan elvégzi.


Az új DeLaval VMS™ V310 2020. január 1-től elérhető. A DeLaval VMS™ sorozatról bővebb információért keresse munkatársainkat!

 

Forrás és kép: DeLaval

 

 

Vezető márkával bővült kínálatunk

 

Ahogy korábban beszámoltunk, 2018. december 1-jétől egyes hazai területeken az AXIÁL Kft. képviseli a globális szinten meghatározó DeLaval fejéstechnológiai márkát. A márka menedzselésével foglalkozó kollégáinkkal beszélgettünk. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek