A Regular válaszol az agronómiai kihívásokra

A Regular válaszol az agronómiai kihívásokra

A Framest cég az egyre szélsőségesebb környezeti változásokat és az ehhez kapcsolódó agronómiai kihívásokat szem előtt tartva készítik eszközeit. Ennek jegyében került tervezőasztalra, majd született meg a Regular rövidtárcsás-borona is.

 

A Regulart nagy sebességű munkavégzésre tervezték, optimális munkasebessége 10-12 km/h. A gép a középnehéz rövidtárcsa kategóriába tartozik, 610 mm-es gömbsüveg lapjai jó penetrációs képességgel bírnak, extra tömeg ráhelyezése nélkül. A megfelelően nagy átmérőjű csipkés levelek jó aprítást és keverést végeznek szélsőséges talajállapotnál is. A tárcsalevelek munkamélysége nagyon egyszerűen, hézagoló lemezek behelyezésével, illetve kivételével gyorsan-, könnyen beállítható. A gép legegyedibb tulajdonsága, hogy a tárcsatartó karok szögének változtatása a hántási- és alávágási szöget kombinálja az adott körülményekhez leginkább megfelelő módon. A mellső- és hátsó tárcsasor egymáshoz viszonyított szöge és mélysége is változtatható. Így a gép mindig a talajtípusnak-, állapotnak, szármaradványnak megfelelően végezhet optimális munkát.

 

 

A 250 mm-es laposztás miatt nem kell azzal számolni, hogy az eszköz nagy rögöket szakít fel, így a talajfelszín jól elmunkálható, illetve arra alkalmas vetőgéppel azonnal vethető. A gép karbantartásmentes csapágyazással, kopásálló tárcsalevelekkel van szerelve. A melegen hengerelt zártszelvényből készült vázelemek, azaz a robosztus kivitelezés hosszú élettartamot és megbízható működést garantál minimális karbantartási igény mellett.

 

 

A középre szerelt szállítókerék a gép egyenletes futását segíti munka közben, szállításkor pedig jobb tehereloszlást biztosít. A gép alkalmas elsődleges és másodlagos művelésre egyaránt. A tárcsák munkáját a már jól bevált Framest tömörítő hengerek zárják. A leggyakrabban használatos az 510 mm átmérőjű DD formátumú mélytömörítő henger, mely méterenkénti 235 kg-os tömegével, a megművelt réteg teljes szélességében megfelelő minőségű apróbarázdást felszínt képez. A másik népszerű hengertípus a 630 mm átmérőjű, víztakarékos gumihenger. Száraz időben kiváló rögrendezéshez, nedves időben beragadásmentes munkához. A hengeren levő gumibütykök a könnyű vontatást segítik, a talajban hagyott nyomok helyben tartják a leeső csapadékot, valamint egyedülálló rögrendező munkát végeznek. A henger méterenkénti súlya 176 kg.

 

 

A tárcsa munkaszélessége 4400 mm, teljesítmény igénye 130-140 kW/150-180 LE. Maximális munkamélysége 50-150 mm. A munkagép különböző típusú vonófejekkel vontatható, így minden traktortípushoz használható. A Framest Regulart azoknak ajánljuk, akik olyan gyorstárcsát keresnek, amit széles felhasználási spektrumban tudnak alkalmazni szemben a piacon szereplő hasonló eszközökkel, például nagy mennyiségű szármaradvány bedolgozására.

 

További információt a Framest Regular munkagépről területileg illetékes gépértékesítő kollégáinktól kaphat! Forduljon hozzájuk bizalommal!

 

Forrás és kép: Király Szabolcs, termékmenedzser

 

 

FRALAZ középmélylazítók

 

Az utóbbi esztendőkben örvendetesen megnőtt azoknak a gazdálkodóknak a száma, akik a termelés biztonságosabbá tételében fontos szerepet szánnak a talajaik megfelelő szerkezeti állapotban tartásának. Íme ehhez a tökéletes eszköz, a FRALAZ! >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek