A dumbravéni Mikulás

A dumbravéni Mikulás

A csángó-magyar gyerekek és családjaik segítésére indult karácsonyi gyűjtés óriási sikerrel zárult. A szervező, Rákóczi Péter GPS területi képviselő kollégánk a december 5-ei, dumbravéni ünnepségen adta át az ajándékokat.

Az ősszel indított gyűjtés várakozáson felüli eredményt hozott. Olyan mennyiségű adomány érkezett, melynek elszállítása a Bákó megyei Dumbravénbe, még a hibás ruhák, cipők, törött játékok kiválogatása után is meghaladta egy 3,5 tonnás ponyvás kiszállító autó teherbíró képességét.

A jótékonysági akció keretén belül több számítógép, számos iskolai-, konyhai felszerelés, játék, ruha, cipő, sportszer, kb. 100 kg tartós élelmiszer gyűlt össze, de az ajándékok között akadt bútor és kerékpár is. A játékokat, ajándékdobozokat, szaloncukrot, tartós élelmiszert, valamint a ruhákat és cipőket Karácsony előtt fogják kiosztani a családoknak. Természetesen a Mikulás-csomagokat már az ünnepségen megkapta a 85 lurkó, akik nagyon örültek.

„Sikeres útról számolhatok be. Köszönet illet meg mindenkit, aki adományával, segítségével hozzájárult az akcióhoz. A következő akciót jövőre, a mostanihoz hasonló időpontban tervezem.” – mondta Péter az ünnepség végeztével.

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek