65 éves az Oehler (+videó)

65 éves az Oehler (+videó)

1954-ben, Offenburg közelében kezdte meg Herbert és Marga Oehler a mezőgazdasági gépek forgalmazását. Kisszámú alkalmazottal és a három Oehler testvér (Winfried, Wieland, Manfred) segítségével folyamatosan bővítették a cég kínálatát.

Ma a családi vállalkozást több mint 23 európai országban képviseli forgalmazó partner. Az Oehler az offenburgi-windschlägi központjában mintegy 70 főt foglalkoztat, világszerte mintegy 300 főt.

A vásárok és rendezvények fontos szerepet töltenek be a vállalat életében, és évente mintegy 35, különös gonddal szervezett programon vesznek részt. Itt az ügyfelekkel való kapcsolattartásnak jut a főszerep, mert a gazdálkodókkal folytatott eszmecsere és kommunikáció teszi lehetővé a speciális igények kielégítését és új termékek megértését. A fejlesztés első lépéseit az ügyféllel együtt végzik.

 

Az Oehler vezetősége, jobbról balra: Manfred Oehler, Diana Oehler, Yvonne Oehler és Sascha Riedinger

 

Kiterjedt termékportfólió

A termékportfólió a 2 tonnás egytengelyestől a 34 tonnás háromtengelyes kitolókocsiig terjed. Az Oehler termékportfóliót kifejezetten a mezőgazdasági termelők és erdészek számára fejlesztették ki, és optimális megoldásokat kínál a gépjármű-, a trágya-, az erdészeti technológia, valamint a kisteljesítményű univerzális rakodógépek és a kertészet területén.

Az Oehler középpontjában a hatékony és biztonságos mezőgazdasági szállítástechnika gyártása áll. Az új koncepciókat folyamatosan fejlesztik annak érdekében, hogy még inkább megfeleljenek az ügyfelek igényeinek. A sokéves tapasztalat és az igények együtt olyan határozott koncepciókhoz vezetnek, melyek végül valósággá válnak. Az Oehlernél különösen nagy hangsúlyt fektetnek a termékek minőségére és hosszú élettartamára.

 

65 éves a offenburgi-windschlägi vállalat

 

Üvegszálaserősítésű tartálykocsi

Az Oehler új szivattyús tartálykocsicsaládot indít. Az üvegszálerősítésű műanyagból készült tartálykocsi könnyű, robusztus és sokoldalú. Ezenkívül nagyon ügyeltek arra, hogy a széria megfeleljen a legújabb nitrát szabályozásoknak.

Az idő múlása mutatja, hogy a 65 éves cég szabadalmaztatott bálaszállítási rendszere sikeres. A bálaszállítókkal a különböző méretű kör-, valamint kockabálák könnyen és biztonságosan szállíthatók. A hidraulikus rögzítőkapu rendkívül kényelmes megoldás a termelők számára.

 

Az Oehler Aréna

 

A jubileum megünneplése

2019. március 22-én, pénteken egy különleges napot szerveztek Offenburgban, amelyre az Oehler valamennyi kereskedelmi partnere meghívást kapott. Március 23-24-én a cég egy minden évben megrendezésre kerülő vásár keretén belül ünnepelte az évfordulót. Idén létrehoztak egy ún. Oehler Arénát, ahol a legújabb gépeiket mutatták be élőben. Számos meghívott vendég, ügyfél és látogató vett részt az eseményen.

 

 

Oehler kronológia

1954: Megalapítja az Oehler vállalatot Herbert Oehler és felesége, Marga.

1960: Bővítik a cég telephelyét egy összeszerelő csarnokkal, ahol a mezőgazdasági gépeket eladásra készítették elő.

A vállalatnak sorscsapásokkal kell szembenéznie a két testvér, Wieland Oehler (1972) és Winfried Oehler (2007) váratlan és korai halála miatt.

1974: A cég vezetését Manfred Oehler veszi át 23 éves korában. Feleségével, Diana Oehlerrel és bátyjával Winfrieddel együtt tovább építik a vállalatot. Manfred Oehler 2014-ben 40 éve ügyvezető igazgató.

1996: A triptisi (Türingia) fióktelep megépítése 10.000 négyzetméteren. A telephely helyiségei értékesítéssel, raktárral és irodával mintegy 1500 négyzetméteren működnek. Az alapítócsalád eredetileg Türingiából származott és a családtörténetből kiindulva a kelet-európai export irányába nyitottak. Ugyanebben az évben történt, hogy az Oehler hozzáfogott a járműgyártáshoz, mely során az innovatív és kiváló minőségű termékek gyártását tartották szem előtt. Az ACC rendszer használata, egy nagy területű, teljes körű bevonatot képez, amely kiváló a korrózió ellen, ez csupán egyike az Oehler járművek előnyeinek.

Az Oehler megmutatta innovatív szemléletét a kombinált járművek fejlesztése terén. Az Oehler kombinált járművek a legrugalmasabb pótkocsik közé tartoznak. Használhatók fahordásnál vagy három oldalra billentős pótkocsiként is.

2001: Az offenburgi-windschlägi telephely bővítése 8000 négyzetméteres raktárépülettel (új logisztikai központ). A saját járműpark, valamint az új logisztikai központ biztosítja a gépek zökkenőmentes és gyors szállítását. Egy erős és megbízható szervizcsapat garantálja az optimális támogatást és az alkatrész-utánpótlást.

2008: Új termelési csarnok építése. Új gépek beszerzése a trágyatechnológiához kapcsolódóan.

2012: A harmadik generáció, Yvonne Oehler is csatlakozik a családi vállalkozáshoz. Ő a felelős a marketingért / az értékesítés és export területekért.

2013: Első alkalommal fejleszt a cég termékeket az építőipar számára, a Hardox HPM 300-at a müncheni Bauma kiállításon mutatták be.

2014: Bővítik a vállalat telephelyét parkolóhelyekkel és egy összesen 4300 négyzetméteres raktárral. Emellett bővítették és újjáépítették az oktatási központtal rendelkező adminisztrációs épületet is.

2016: Yvonne az igazgatóság tagja. Férjével, Sascha Riedingerrel együtt vezetik a családi vállalkozást.

2017: Beruházások a gépparkba: új gépeket vásárolnak, lézerrendszert és hajlítópadot. Kezdetét veszi a hegesztőrobot projekt, amelyet 2019-ben hajtanak végre.

2018: A termékportfólió bővítése új tartálykocsi-sorozattal. Az üvegszálerősítésű műanyagból készült tartálykocsik könnyűek, robusztusok és sokoldalúak.

2019: Az Oehler a 65. évfordulóját ünnepli. Manfred Oehler több mint 45 éve ügyvezető igazgatója a vállalatnak. A négyszemélyes csapat együtt vezeti, fejleszti a céget.

 

Képek, videó: Oehler

Fordította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Forrás: bwagrar.de

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek