Terrano FX
Az FM „kistestvéreként” az FX széria szélesebb mérettartományt fed le és egészen a 3m-es függesztett kivitelű géptől a 6m-es vontatott változatig elérhető.

Az FM-hez hasonlóan a sekély tarlóhántásban és a mély, intenzív talajműveléshez is megbízható munkatársat találunk az FX széria minden tagjában. A pontos mélységtartás a traktor hidraulikáján és a hengeren történik. A mélységállítás a már jól bevált AluClips-ek segítségével történik, amelyek a kultivátor gerendely süllyedését a hengerhez viszonyítva határolják.

Ha már összehasonlítás, tegyük fel a kérdést: Melyek a főbb különbségek?

Gerendely kialakítás

Az FX 3 gerendelyes kialakítással rendelkezik. Ezeknél a típusoknál is TerraGrip kapatartókat találunk a gépen, amelyek 30-31 cm-es húzástávolságra helyezkednek el egymástól. További fizikai méreteit tekintve, 850 mm-es keretmagasság, 90cm-es kapatávolság és 70cm-es gerendelytáv. Ezeknek a paramétereknek köszönhetően itt is biztosított a nagy átömlő keresztmetszet és a dugulásmentes munkavégzés.

TerraGrip vagy nyíró csap?

A kapák túlterhelés elleni védelmének szempontjából az FX szériánál 5m-es munkaszélességig kérhetőek a gépek nyírócsapos biztosítással.

Egyengető tárcsák a hengersor előtt

A tárcsás egyengetők a henger előtt találhatóak és egyenletes talajfelszínt alakítanak ki a lezárást megelőzően. Kő elleni rugós biztosítással vannak ellátva. A nagy átmérőjű oldalsó tárcsák a messzire kidobott földet visszavezetik a hengersor elé, így egyenletes átmenetet képeznek.

Hengerek

A Terrano FX-hez összesen hat különböző típusú henger kérhető, így a gép a saját igényeknek megfelelően és a talajtípushoz igazodva állítható össze. A RollFlex henger a leg univerzálisabb. A mélyreható tömörítés mellett laza felületet hagy. A RollCut az éles henger elemeknek és az álló késeknek köszönhetően nagyfokú aprító hatást érünk el. A jól ismert, zárt SteelDisc henger 175 kg/m súlyával mélyrehatóan tömörít és egy jól visszazárt talajfelszínt hagy maga mögött. A FarmFlex henger a laza illetve közép kötött talajokon felel az optimális tömörítésért, mindamellett érzéketlen a kövekkel szemben. A nagyon laza szerkezetű, homokos talajokra a teljes felületű visszatömörítésre alkalmas az AS (traktorkerék mintázatú) gumikerekes henger. Végül de nem utolsó sorban még egy csőpálcás henger áll rendelkezésre a választásnál.

Mit nyújt a Terrano FX széria:

  • Univerzális felhasználási tartomány
  • Könnyű vontathatóság
  • Közel karbantartásmentes
  • Robosztus, a legkeményebb kihívásoknak is megfelel
  • Felszereltségi variációk minden feltételre

 

További információért keresse területi képviselőinket!

 

 

Munkaszélesség (m)

Kapák száma (db)

Húzástávolság (cm)

Minimális teljesítményigény (LE)

Terrano 3 FX

3

10

30

250

Terrano 4 FX

4

13

30,5

300

Terrano 5 FX

5

16

31

300