Pronto DC
A Pronto elv: Aprítás - Egyengetés - Visszatömörítés - Vetés - Lezárás lehetővé teszi a precíz vetést minden feltétel mellett.

A Pronto DC emellett képes a vetőmagot jóval a 12 km/h feletti sebességnél is a kívánt vetési mélységbe elhelyezni. Ez a módszer nemcsak gazdaságos, hanem megnöveli a vetési pecízitást is. A Pronto DC -vel Önök értékes időt nyernek, és az egyenletes kelés a legjobb feltételeket teremti meg az optimális hozamokhoz.

Tulajdonságok:

  • Tárcsás rendszer
  • Mélységállítás
  • Gumikerekes henger
  • TurboDisc- csoroszlya
  • Drillmanager és az adagoló berendezés

 

Aprítás, egyengetés, visszatömörítés, vetés és lehengerlés egy munkamenetben

A teljes felületű egyengetés és a minden csoroszlya előtti sávos visszatömörítés egységes előkészítésről gondoskodik. A könnyen vontatható, nyugodt járású dupla tárcsás csoroszlyák a beépített lengéscsillapítással a vetőmagot nagy csoroszlyanyomással (80 kg/csoroszlya) precízen vetik a vetőágyba. A mélységben egy nyomógörgő vezeti a csoroszlyát, lezárja a vetőbarázdát és optimális talajnyomást biztosít.

Az akár 3500 liter befogadó képességű nagy magtartály csökkenti a feltöltési illetve szállítási időket és növeli ezáltal az eredményességet.

A legszembetűnőbb előnyök:

  • pontos vetés
  • nagy vetési sebesség (> 12 km/h)
  • hatékony vetőmagágy készítés
  • univerzális alkalmazási lehetőségek (szántás, mulcs, direkt)
  • egyszerű kezelés

 

Tárcsás rendszer

A kétsoros, könnyű vontatású rövidtárcsa, mint művelő eszköz a vetéstechnikában bizonyított. Érzéketlen a szalmamaradványokra, univerzálisan alkalmazható, egyenget, lazít, kever, aprít - alkalmazható eke után, kultivátor után és közvetlenül a tarlóba.

A legjobb munkaminőséget 12 km/h feletti sebességnél éri el, a nagy rögöket a talajfelszínre hozza és az aprómorzsás talaj a vetési síkban marad. A karbantartásmentes, gumibakozású tárcsás rendszer a talajegyenlőtlenségeket pontosan lemásolja és a köveket kikerüli.

Mélységállítás

A művelő eszköz mélységállítása hidraulikusan történik. A munkamélységet munka közben fokozatmentesen állíthatjuk. Az aktuális munkamélység a vetőgépen mindig jelezve van.

Gumikerekes henger

A Pronto szériakivitelben traktorkerék mintázatú gumiabroncsos hengerrel van felszerelve. A hengerek a talajt minden egyes vetőcsoroszlya előtt sávosan lehengerelik. Így a talajegyenlőtlenségeket megszünteti, a nagy rögöket széttöri és optimális feltételeket teremt minden egyes vetőcsoroszlyának, ezáltal a jó minőségű vetés feltétele adott. A Pronto gumikerekes hengere sárkaparó nélkül készül. A gumikerekek közötti távolság megakadályozza, hogy kövek szoruljanak közé és megrongálják. A nagy 780 mm kerékátmérő a Prontot különösen könnyen vontathatóvá teszi.

A gumikerekes henger az összes modellnél járószerkezetként is szolgál. A művelő eszköz és a vetősín közé van szerelve és egy szűk forduló sugarat biztosít. A laza talajokon vagy szántás után ajánljuk a mellső- vagy közteshenger használatát. Ez támogatja a visszatömörítést és aprítást és helyettesíti a tárcsás rendszer kombinációját a forgóboronával.

TurboDisc

A TurboDisc-csoroszlya egy nehéz, robosztus kivitelű duplatárcsás csoroszlya nyomókerékkel. A nyomógörgővel kombinált csoroszlya felfüggesztése kis kopású gumielemekkel történik, melyek a rugózást megakadályozzák és a lengéseket a vetési mélységben kiküszöbölik. Ezek lehetővé teszik a csoroszlya számára, hogy az akadályokat minden irányban kikerüljék. Így a Turbo Disc csoroszlya a különösen köves területeken is védve van. A sortávolság 15 cm, így extrém körülmények között is meghibásodás- mentes vetést biztosított.


 

Nagy csoroszlyanyomás

Nagy sebességnél a vetőmag pontos elhelyezése megköveteli a nagy csoroszlyanyomást. A Pronto 5-150 kg.-ig fokozatmentesen állítható csoroszlyánkénti nyomást tud kifejteni. A Turbo Disc rendszer maximális csoroszlyanyomás mellett is a képes +- 7,5 cm-es kilengésre és a talajfelszín egyenlőtlenségek pontos lemásolására. A nagy nyomású csoroszlya és nyomógörgő kombinációja lehetővé teszi a pontos vetést vegyes, illetve rögös talajviszonyok között is. A tárcsák enyhe szögállása biztosítja a könnyű vontathatóságot.

Karbantartás mentesség

A TurboDisc-csoroszlya nem rendelkezik zsírzógombbal és gy teljes egészében karbantartásmentes.

Drillmanager és az adagoló berendezés

A DrillManager a Pronto DC vezérlő berendezése. Ez vezérli és ellenőrzi a vetőgép összes funkcióját. Modul építésmódja lehetővé teszi a különböző felszerelési variációkat minden géptípushoz.

Nagyteljesítményű Horsch adagoló

A keverőtengely nélküli adagoló csupán 5 részből áll (ház, hajtás, vetőelem, adagolócsapágy és hátfaltömítő éllel) és ezt villanymotor hajtja. Különböző vetési mennyiségekhez különböző rotorok állnak rendelkezésre, melyeket néhány pillanat alatt gondtalanul kicserélhetünk. A vetés előtt egyszeri leforgatással kalibrálunk. A finom érzékelők és az építési mód lehetővé teszik a pontos és gyors reakcióképességű adagolást és a vetőmag kíméletes kezelését.

További információért keresse területi képviselőinket!