Walterscheid K80-as vontatóberendezések javítása

Walterscheid K80-as vontatóberendezések javítása

Bevált berendezés a gömbfejes vonóhorog, de a folyamatos, nagy teher alatt lévő egység előbb-utóbb megkopik, és leugorhat a süveg a kopott gömbről. Ha továbbra is problémamentesen akarja üzemeltetni a vontatóberendezést, az AXIÁL-nál erre is van megoldás!

Az AXIÁL Kft. a gyár után Európában elsőként kapott jogot a Walterscheid K80-as vonóberendezések javítására, így nem kell a sokszor több mint száz kilogramm felett lévő eszközöket a Németországi gyárba küldeni. Ez, az Európában is kiemelkedőnek számító szolgáltatás immáron közel másfél éve, pontosan 2017 júniusa óta érhető el vállalatunknál annak érdekében, hogy partnereink időt és a csomagküldés díját is megspórolhassák a művelet során.

 

 

A működési elv

A gömbfej és a gömbfej-süveg illesztése tisztán alakzáró. Száz százalékos alakzárás csak addig lehetséges, amíg a gömbfej-süveg teljesen illeszkedik a gömbfejre. Ha negatív támasztóterhelés és hibásan beállított leszorító esetén csak kissé megemelkedik a gömbfej-süveg, már nincs meg a maximális erőátvitel. Még rosszabb a helyzet, ha a pereme nyomja és deformálja a gömbfejet.

 

Jellemzően mi okozza a problémát?

  • legtöbbször egyenetlen úton használják
  • állandó teherváltás, nagy igénybevétel
  • homok és egyéb szennyeződések dörzsölő hatása

 

 

Megoldás

A gömbfej esetében legfeljebb 2 mm kopás, a gömbfejsüveg esetében pedig legfeljebb 2 mm tágulás megengedett. Az ettől eltérő értékek esetében forduljon vállalatunk szakértő munkatársaihoz és kerülje el a szerkezet további sérüléseit, illetve az esetlegesen felmerülő közúti baleseteket!

 

Amennyiben Ön is szeretné igénybe venni szolgáltatásunkat, látogasson el a legközelebbi AXIÁL-telephelyre és adja le a javításra szánt K80-as vontató berendezését, melyet kollégáink rövid idő alatt megjavítanak!

 

Szöveg: Frányó Tamás, erőgép-csoportvezető

Kép: AXIÁL Kft.

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek