Vége az aratás első hullámának

Vége az aratás első hullámának

A nyár elején, illetve közepén esedékes őszi búza, őszi árpa és repce betakarításból a bérmunka szolgáltatásokra szakosodott MANAX Kft. 2016-ban is kivette részét. Cikkünkből kiderül mivel, mennyit arattak a manaxosok idén.

Egy kis statisztika

Az idei termésátlagok 4,5-7 tonna/hektár körül alakultak. A manaxosok pedig átlagosan 16-18 hektár terményt arattak le naponta. Alvállalkozók bevonásával együtt több mint 18.000 hektárnyi növényt: árpát, búzát, repcét, bíborherét, borsót, facéliát, mákot és mustárt takarítottak be.

 

 

A kombájn

A MANAX Kft. CLAAS LEXION 660-as kombájnokkal teljesített szolgálatot, hiszen ennek a típusnak a paraméterei és technológiai megoldásai a legideálisabbak a magyarországi körülményekhez.

 

A vágóasztal

A munkálatok során 770-es és 930-as VARIO asztalokat alkalmaztak. Az új vágóasztal generációt a CLAAS, a már korábban bizonyított VARIO vágóasztalok továbbfejlesztésével alkotta meg. Az adapterek fejlesztésénél az áteresztés növelése, a jobb anyagáramlás, a még nagyobb rugalmasság, a minimális karbantartásigény és a gépkezelő nagyobb kényelme volt előtérbe helyezve.

 

A MANAX Kft. idén is köszöni a beléjük vetett bizalmat és a jövő évben ismét örömest állnak partnereik rendelkezésére.

Bővebb információkért keresse területi képviselőiket!

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek