Tervezhető és kiszámítható a gépbérlet

Tervezhető és kiszámítható a gépbérlet

A Zámolyi Mg. Zrt. igazgatóságának elnöke - Nyakas Ferenc- egyetlen szóval jellemezte a Manax Kft.-vel évek óta tartó közös munkát, együttműködést: „kiszámíthatóság”.
 

Kérem, mutassa be a gazdaságukat!

Cégünk a Zámolyi Mg. Zrt., amelynek művelt szántóföldi területei a székesfehérvári-, móri-, bicskei járásban, a Zámolyi medence és a Vértes lábánál találhatók. Vegyes gazdálkodást folytatunk, ami azt jelenti, hogy 1200 hektáron szántóföldi növénytermesztés, továbbá 600 hektár bérmunka, valamint sertéstenyésztés tartozik a gazdálkodási profilunkba. A növénytermesztés szerkezete hagyományosnak mondható: malmi búza, durum búza, őszi árpa, valamint kukorica és napraforgóból áll a vetésszerkezet.

Állattartó telepünk Zámoly külterületén található. A telepen 300 koca és annak szaporulatának tartása, hízlalása történik. Saját keverővel, terményszárítóval és tárolókkal rendelkezünk. Jelenleg a cég dolgozóinak létszáma 37 fő.

 

Mikor kezdődött a Manax Kft-vel a kapcsolat?

A Manax Kft.-vel 2015-ben kezdődött a kapcsolatunk, 2016 óta pedig folyamatosan együtt dolgozunk a területi képviselővel. Első évben egy Monosem 6 soros szemenkénti vetőgépet és egy GPS-szel szerelt CLAAS ARION 420–as erőgépet béreltünk a tavaszi vetési munkáinkhoz a Manax Kft.-től. Ebben az évben még egy 250 lóerős erőgépre is szükségünk volt, amit éves bérleti szerződés keretében egy CLAAS AXION 850-es erőgéppel oldottunk meg. Valamint ugyanennek az évnek a nyári és az őszi betakarítási munkáit CLAAS kombájnokkal végezte el a szolgáltató a területeinken.

 

 

Hogyan alakult a további együttműködés?

Az idei év gép és szolgáltatási igényeit már egyértelműen a bevált és az ígéreteknek megfelelően működő Manax Kft.-vel gondoltuk tovább. Ennek megfelelően CLAAS erőgépből 100 lóerő és 250 lóerő kategóriában 1-1 éves bérleti szerződést kötöttünk, természetesen GPS-szel felszerelt erőgépekre. A nyári-őszi betakarítást szintén a Manax Kft. végezte. Ezen kívül az aratási időszakokra Manitou 735-ös teleszkópos rakodógépet béreltünk terménykezelésre, rakodásra. A tarló kezelésétől az őszi munkák befejezéséig pedig egy CLAAS AXION 930 típusú 300 lóerős erőgéppel húztuk az Axiál Kft.-től vásárolt Horsch Terrano 5 Fx típusú munkagépet.

 

Vannak-e további tervei a Manax Kft.-vel?

Az elmúlt évek folyamán kialakult, hogy milyen típusú és mekkora teljesítményű erőgépekre és munkagépekre van igény a gazdaságunkban. Továbbra is a pénzügyileg és gazdaságilag is előre jól tervezhető, és kiszámítható bérletet, illetve a betakarításhoz szükséges aratási szolgáltatást fogjuk igényelni a Manax Kft.-től.

Számunkra fontos, hogy a talajelőkészítéstől kezdve a vetési, aratási szezonokban új, vagy nagyon kevés üzemórás gépek, eszközök álljanak rendelkezésünkre akkor, amikor nekünk ez a legfontosabb, ezzel javítva a termelés biztonságot. Ezáltal is stabilizáljuk és növeljük a saját terméseredményünket és a termésminőséget.

 

Szöveg és kép: Gregosits Béla, területi képviselő, Manax Kft.

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek