Szövetségi érdemkereszt Martin Richenhagennek

Szövetségi érdemkereszt Martin Richenhagennek

Martin Richenhagent, az AGCO elnök-vezérigazgatóját a múlt héten a Németországi Szövetségi Köztársaság érdemkeresztjével tüntették ki. Az Egyesült Államokban élő elnök-vezérigazgató a német követségen rendezett zártkörű ceremónián vette át az elismerés

Egy amerikai álom vált valóra Martin Richenhagen személyében, aki lovas trénerből vált felső vezetővé. Egy ember bátorságának, akaratának és szenvedélyének története ez.” – így jellemezte Peter Wittig német nagykövet a díjazottat a közel 50 fős vendégsereg előtt.

Martin Richenhagen 2004 óta áll a mezőgazdasági gépgyártó AGCO csoport élén, melyhez több márka is tartozik, Németországban azonban a Fendt a legismertebb.

Az elnök-vezérigazgató 1952-ben született Kölnben, teológiát, filozófiát és latint tanult Bonnban. Ezután tanárként dolgozott, illetve lovardát vezetett. Jürgen Thuman szponzorálta Richenhagent akkoriban, aki acélipari vállalkozó volt, később pedig a Német Ipari Szövetség (BDI) és a Német Lovas Szövetség vezetője. Thuman munkahelyet kínált Richenhagennek, aki az AGCO előtt a Hille & Müller Stahl, Schindler, a CLAAS mezőgazdasági gépgyártó, illetve a Forbo Internationalnél dolgozott.

2004-ben költözött a Georgia állambeli Duluth városába, azóta nemcsak az AGCO elnök-vezérigazgatója, de rengeteget tett a német-amerikai kapcsolatokért. Többek között Martin Richenhagennek köszönhető a három német-amerikai kereskedelmi kamera egyesítése. Wittig szerint Richenhagen „igazi transzatlanti”, aki sok éve a német-amerikai kapcsolatok arca. „Szenvedélyes hídépítő Németország és az USA között. A Szövetségi érdemkereszt már csak ezért is esedékes volt számára.

 

 

A gazdasági elkötelezettségen túl az AGCO elnök-vezérigazgatója a német lovassport támogatója is egyben. A 2008-as honkongi olimpiai játékokon például a német csapat vezetője volt, tudását nemzetközi bíróként is kamatoztathatta. Manapság már korlátozott a részvétele a lovassportban, de saját gazdaságában feleségével, Brigitte-vel lótenyésztéssel is foglalkoznak.

2010 óta az AGCO leányvállalata, a Fendt a Német Lovas Szövetség fő támogatója. „A német versenyzők a nemzetközi sport élmezőnyébe tartoznak. Ezt a prémium sportot az AGCO prémium márkájának, a Fendt segítségével támogatjuk. Sok ügyfelünk foglalkozik lovakkal, vagy saját részre tenyésztik vagy lótenyésztőknek szállítják őket.” – hangsúlyozta Richenhagen.

 

Az AXIÁL Kft. vezetősége és munkatársai ezúton is gratulálnak az elismeréshez!

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Kép: pickfotografie.de

Forrás: st-georg.de

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek