Potenciál a kukoricában

Potenciál a kukoricában

2017. december 14-én, csütörtökön került sor az AXIÁL Kft. által is támogatott IX. Kukorica Termésverseny díjátadó és évzáró ünnepségére. A neves eseménynek a gödöllői Grassalkovich Kastély Lovarda terme szolgált hely

A IX. Kukorica Termésverseny célja, hogy pontosabb képet kapjunk az ország kukoricatermő-kapacitásáról, valamint, hogy a termelőkkel megismertessék a kukoricatermelésben használható korszerű és eredményes termelést segítő módszereket.

A 2017-es versenybe 51 versenyző 59 parcellát nevezett. Időközben a versenyzésből 8 parcellát visszavontak, részben a várható igen gyenge termésre, részben a rendelkezésre álló betakarítható terület elégtelensége miatt. Egy versenyparcella esetében a területmérés folyamán derült ki, hogy a parcellaterület nem éri el az előírtat. Az eredményes ellenőrzésen átesett 50 parcella közül 7-et öntöztek, a fennmaradt 43 száraz művelésű parcella közül 14-et szántás nélkül műveltek.

 

A képen Uzonyi Antal, gazdálkodó és Umenhoffer Péter, az AXIÁL Kft. marketingigazgatója

 

Az ellenőrzött betakarítási eredményeket és az elért helyezéseket a Versenybizottság áttekintette, jóváhagyta, illetve a mai nap folyamán publikálta a nagyközönség számára is. A különböző kategóriákban és régiókban elért részletes eredményeket a Magyar Kukorica Klub Egyesület honlapján találhatják meg, IDE kattintva.

A Versenybizottság által kihirdetett eredmények mellett cégünk is jutalmazta a legjobb terméseredményt elérő AXIÁL partnert, aki 500.000 forint értékű, precíziós termékfejlesztési vásárlási utalványban részesült. Az elismerést Uzonyi Antal vehette át, aki Hajdúböszörmény határában folytat növénytermesztést és állattenyésztést. Partnerünkkel az Agritech 2016. decemberi számában készítettünk riportot, melyet IDE kattintva olvashat el.

Az AXIÁL Kft., mint a magyar mezőgazdaság egyik legnagyobb gépforgalmazója és hozzá kapcsolódó műszaki szolgáltatásokra szakosodott vállalkozása, a verseny célkitűzéseivel összhangban jelentős termelői lehetőségeket lát a kukoricatermelésben, a kukorica termésátlagok növelésében. A támogatással a bajai központú cég egyértelműen a kukorica hazai terméspotenciáljának magasabb szintű kihasználására szeretné felhívni a hazai gazdálkodók figyelmét.

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Kép: Aszódi János / Új Mezőgazdasági Magazin

Forrás: Magyar Kukorica Klub Egyesület

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek