Nemcsak gépbérlet

Nemcsak gépbérlet

Koprivanacz Tamás, a MANAX Kft. termékfelelőse június első napján a bácsborsódi székhelyű Hungarobiomed Kft. tulajdonos-ügyvezetőjével, Czifra Jánossal beszélgetett arról, hogy a bérgép szolgáltatás, hogyan segíti mun

Kérlek, mutasd be a gazdaságotokat!

2600 hektáron végzünk szántóföldi növénytermesztést, amelyből körülbelül 600 hektár bérmunka. Területeink túlnyomó része Bácsborsód környékén található, de vannak Fejér megyében is földjeink. Változatos növényeket termesztünk, melyek között van őszi búza, repce, étkezési és ipari mák, valamint napraforgót és kukoricát is nevelünk.

 

Milyen gépeket használtok a mindennapi munkához?

A MANAX Kft.-től 5 db gépet éves bérleti konstrukcióban bérlünk, de igénybe vesszük az eseti bérleti lehetőségeket és a szolgáltatásokat is. Az éves bérletes gépek közé tartozik egy CLAAS XERION 4000 típusú erőgépe, egy MANITOU MLT 735 teleszkópos rakodógép, egy FENDT 824-es traktor, amelyet TOPCON automata kormányzással szereltek. Továbbá a gépek között van egy LANDINI 7-215-ös és egy CLAAS AXION 850-es erőgép is, de a kapásnövényeinket is minden évben a MANAX-tól bérelt MONOSEM vetőgépekkel vetjük. Ezeket gépkezelő nélkül béreljük.

 

A képen balra Czifra János, jobbra Horváth Ferenc telephelyvezető.

 

Kezelővel milyen egyéb gépeket béreltek?

Idén 5 db kombájnnal is a segítségünkre lesznek, de permetezési munkákat is végeznek nálunk. A kombájn típusa CLAAS LEXION, a permetezőé pedig Agrifac Condor, ami egy önjáró típus. Ez esetben csak gépkezelővel lehet igénybe venni a szolgáltatást, mivel ezek nagy értékű gépek, melyek kezelését nem lehet egy-két szóból megtanulni.

 

Miért választottátok a MANAX-ot?

Azért választottam a MANAX szolgáltatásait, mert nemcsak „egy gépbérletet” kapok a pénzemért, hanem szervizt, cseregépet is, ha szükséges, nem utolsó sorban pedig mindig új vagy újszerű gépekkel dolgozhatunk.

 

Milyen további terveitek vannak?

Elégedett vagyok a jelenlegi bérleti konstrukcióval, ezért ezen mostanában nem szeretnénk változtatni. Azonban a cégcsoporttal más ügyek miatt is kapcsolatban állunk, például épp most zajlik egy FENDT 936-os erőgép beruházás és egy 12 soros HORSCH vetőgép beszerzése is tervben van már.

 

Szöveg és kép: Koprivanacz Tamás, termékfelelős / MANAX Kft.

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek