Lenyűgöző olasz utazás

Lenyűgöző olasz utazás

Május 8-án két kollégánk, Szilágyi Tamás és Meskó Gábor, Alkatrészüzletágunk termékmenedzserei meglátogatták a BETA egyik termelési egységét Olaszországban, Castiglione d’Adda-ban.

Az 1923-ban Alessandro Ciceri által alapított „Alessandro Ciceri & Figli” vas- és acél présüzemmel vette kezdetét a BETA története, mely márkanevet 1939-ben vették fel. Mára három termelési egységben – Sovico, Castiglione d’Adda, Sulmona - több mint 12.000-féle terméket állítanak elő. Évente több mint 10 millió darab szerszámot dobnak piacra a több mint 500 alkalmazott segítségével.

Az olasz márka az évek alatt világmárkává vált – több mint 100 országban van jelen -, köszönheti ezt a gyártott eszközök kiváló minőségének, melyeket ma már messziről megismerni, de ez nem volt mindig így. 1969-ban a „Tank” szerszámkocsi kapott elsőként narancssárga színt, ez olyannyira bevált, hogy azóta ez a szín a szerszámiparban egyet jelent a BETA márkanévvel.

 

 

Természetesen a dízájn fogalma nemcsak a termék esztétikáját, hanem az optimális működést is jelenti. Az egyes eszközök kialakítását, a biztonságos és kényelmes használatot komoly kutatás és tervezés előzi meg, de a gyártás után is ellenőrzéseken megy át minden termék, hogy azok a lehető legjobban megfeleljen a mesteremberek igényeinek.

Röviden ez a 22 családba tartozó 12.000-féle eszköz előállításával foglalkozó olasz vállalat története, mely napjainkban mechanikai, karbantartási és autószerelő szakembereknek, illetve hobbi-tevékenységekhez is gyárt szerszámokat.

Ezeket a lenyűgöző eredményeket, műveleteket élőben is megtekintették kollégáink, akik vállalatunknál a BETA termékek forgalmazásáért felelnek. „Itt végig nézhettük a termelés minden szakaszát, azaz hogyan készülnek az alapanyagokbók a kéziszerszámok.” – nyilatkozta Szilágyi Tamás, majd hozzáfűzte: „Lenyűgöző volt. Köszönjük a lehetőséget!”

 

BETA termékeinkről bővebb információt üzleteinkben vagy webáruházunk oldalán kaphat!

 

Forrás és kép: BETA

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek