Kränzle mosóberendezések karbantartása és szervizelése

Kränzle mosóberendezések karbantartása és szervizelése

Karbantartásra, kisebb javításokra a legkiválóbb minőségű termékeknek is szüksége van, kiváltképp ha hosszú ideig, biztonságosan szeretnénk üzemeltetni azokat. Ez alól a mosóberendezések sem képeznek kivételt!

Még a régi készülékek is új fényben tündökölhetnek, ha egy kis odafigyelést és gondoskodást szentelünk nekik. Íme egy rövid lista, mit érdemes alkalomadtán ellenőrizni:

 

 

  • Az előírás szerinti évenkénti olajcseréket végezzük el, mert az elhasználódott, szennyezett olaj miatt a magasnyomású mosó fém alkatrészei idő előtt kezdenek el kopni!
  • A nyomásszabályzóval ellátott nagynyomású mosó típusoknál üzemeltessük a maximális lehetséges nyomásnál kisebb értéken a berendezést!
  • Ügyeljünk arra, hogy megfelelő víznyomás nélkül ne kapcsoljuk be a nagynyomású mosót, mivel ilyenkor a szivattyú hűtés nélkül üzemel, a belső alkatrészek hamar felhevülnek és elkopnak!
  • Ne használjuk vízszűrő nélkül a magasnyomású mosót, mert a hálózatból különféle szennyeződések kerülhetnek a szivattyúba, ezáltal károsodnak a vízzel érintkező alkatrészek (szelepek, tömítések, dugattyúk)!
  • Ha tisztítható vízszűrőt használunk, időnként ellenőrizzük a betét tisztaságát, illetve hogy nem lyukadt-e ki!
  • Kikapcsolás után a gépben lévő nyomást engedjük le, hogy a hengerfejben ne legyen nyomás!
  • Figyeljünk arra, hogy a nagynyomású mosó berendezésünk vízrendszere zárt legyen (sehol ne szivárogjon a víz), mivel ilyenkor az üzemi nyomás nem elérhető!
  • Minden magasnyomású mosóhoz a saját tartozékait használjuk, mivel a nem megfelelő tartozékoknál (lándzsa, szennymaró) a fúvóka átmérők eltérései miatt csökken a nyomás, vagy a megengedettnél nagyobb nyomás alakul ki!
  • A téliesítés során a hengerfejen fagyállóval hígított vizet engedjünk át, ezzel megakadályozva a rendszer befagyását. A gépet fagymentes fedett helyen tároljuk.

 

Amennyiben már bekövetkezett a baj, akkor se csüggedjen, a készüléke nagy valószínűséggel még megmenthető! Az AXIÁL Kft. több mint tíz éve ápol partneri viszonyt a Kränzlével és a jubileum elérésében fontos szerepet játszott és játszik a biztos szervizháttér. Az AXIÁL Kft. szakértő kollégái nemcsak a Kränzle mosók garanciális, hanem azon túli javítását is vállalják, melyhez nem kell mást tennie, mint a részletekről érdeklődnie az Önhöz legközelebb eső telephelyünkön!

 

Szöveg: Csanádi Zoltán, termékmendzser

Kép: AXIÁL Kft.

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek