Hatlábú kutyával Olaszországban

Hatlábú kutyával Olaszországban

Ha nem is a hátán, de egy hatlábú kutya juttatta ki két kollégánkat Olaszországba, a Monza ENI Circuit F1-es pályára.

Az AXIÁL Kft. ugyanis, az ENI nagykereskedések között meghirdetett versenyével párhuzamosan, saját telephelyei között is értékesítési versenyt hirdetett az Eni termékekkel kapcsolatban. Két szempont alapján történt az egyes telephelyeken dolgozó axiálos kollégák teljesítményének értékelése. Egyrészt figyelembe vették az egyes telephelyek akciós időszakban elért, Eni termékekre vonatkozó nettó forgalmát, másrészt pedig számított a 2017-es év azonos időszakához viszonyított fejlődés is, százalékban kifejezve. A két szempont alapján elérhető pontszámokat összesítve alakult ki a végeredmény.

Régiónként a legmagasabb összpontszámot elért telephelyeknek az AXIÁL vezetősége pénzösszeget ajánlott fel, melyet a kollektíva közös, csapatépítő tevékenységre fordíthatott. Extra díjként az országosan a legtöbb pontszámot elért telephelyről a régióvezető egy fő értékesítő kollégát delegálhatott az akcióban végzett tevékenysége alapján egy háromnapos, a monzai Forma 1-es futam megtekintését is magában foglaló utazásra.

Az extra díj nyertese Újvári László szekszárdi alkatrészes területi képviselő kollégánk lett, aki szeptember elején három napra elutazhatott az Eni kenőanyagok axiálos termékmenedzserével, Romsics Róberttel Olaszországba.

 

 

„Riez István, az Eni Austria értékesítési vezetője fogadott minket a reptéren, és az ő vezetésével, illetve az Eni országos versenyének többi nyertesével töltöttük el a három napot.” eleveníti fel élményeit Újvári László. „Az első napon idegenvezető segítségével ismerkedtünk meg Milánó főbb nevezetességeivel, többek közt látogatást tettünk a világ egyik leghíresebb és legelismertebb operaházába, a Scalaba is. Az egész napos túrázás során nagyon odafigyeltek arra, hogy megismerjük a mediterrán vendégszeretetet is, így igazi „olaszos” menüsorokat kóstolhattunk végig, sőt, az első este fénypontjaként az étteremben egy idegen vendég magánelőadása jóvoltából halhattuk az "O Sole Mio-t is.”

A másnapi program során a nyertesek felkerekedtek, és elbuszoztak a Milanó melletti Monza ENI Circuit F1-es pályára. „Őrületes az olaszországi Ferrari-szerelem, szinte mindenki magáénak, a szerelmének tartja, semmihez sem hasonlítható ez az imádat. A versenyen személyesen részt venni hihetetlen élmény volt, a TV-ben látottakkal össze sem hasonlítható.” fűzi hozzá Laci kollégánk.

 

 

A harmadik nap a szakmáé volt, melyet a meghívottak a Milánó melletti San Donato Milaneseben, az ENI kutatólaboratóriumában töltöttek el. A 20 hektáros területen fekvő kutatóközpontban több mint 370 fő dolgozik. Az Eni hatalmas összegeket fektet a kutatásokba, hogy kenőanyagaik, olajaik minőségét tovább tökéletesítsék. A napi program kezdeteként egyórás vetítésen mutatták be a házigazdák az Eni kutatási irányait, jövőképüket. Innen felkerekedve a kutatások helyszíneit, a próbatermeket, laborhelységeket, illetve a kutatáshoz használatos eszközöket, műszereket tekinthették meg a vendégek.

 

 

„Nekem ebben a napban az tetszett a legjobban, hogy a gyakorlatban is láthattuk, hogyan zajlik egy kenőanyag tesztelése, vizsgálata, analizálása. Jó volt személyesen is megtapasztalni, hogy az Eni mekkora hangsúlyt fektet a fejlesztésre és a kutatásra, nemcsak a kenőanyagok terén, hanem minden más energetikai szegmensben. Igazán mély benyomást tett rám az is, hogy mindezt úgy teszik, hogy a környezetvédelmi szempontokat is mindig figyelembe veszik.” nyilatkozta Romsics Róbert termékmenedzser kollégánk.

Az utazáson részt vett kollégák egyetértettek abban, hogy az Eni termékeit nem csak használni, de értékesíteni is duplán megéri.

Szöveg: Vas Magdolna

Képek: Romsics Róbert, Újvári László

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek