A legjobb csírájában elfojtani!

A legjobb csírájában elfojtani!

A betakarítási időszak továbbra is tartogat veszélyeket, a tűzveszély megelőzéséért több dolgot is tehetünk. Alapvető és kötelező viszont a poroltó készülék beszerzése, gépen tartása és annak rendszeres felülvizsgálata!

A betakarítás száraz időjárást kíván, de a magas hőmérséklet, a szél és az alacsony páratartalom növeli a tűz kialakulásának kockázatát, valamint terjedésének sebességét. A legkritikusabb szint 30-30-30-nál van. Azaz, amikor a hőmérséklet 30 °C feletti, a szélsebesség eléri a 30 km/h-t és a páratartalom 30% alatti.

Ha nem tudjuk megfékezni a kialakult tüzet, hívjuk a tűzoltókat és rendkívül nagy jelentősége van annak, hogy gyorsan, pontosan el tudjuk mondani nekik, éppen hol tartózkodunk a határban. Ezzel a helyszínre jutásukat könnyítjük meg és ilyenkor minden perc számít!

A legjobb azonban, amit tehetünk, a megelőzés. Fontos, hogy a gépeket rendszeresen takarítsuk és tartsuk karban. A vállalkozó gondoskodhat arról is, hogy a betakarítási vagy bálázási munkálatok során jelen legyen egy eke és egy vízzel töltött hígtrágya-kijuttató, hogy időben megfékezhessék az esetlegesen kialakuló tűz tovább terjedését. Ezek alkalmazását viszont mérlegelni kell, mert a terjedés növekedésével növekszik annak a kockázata is, hogy a segítők veszélyeztetik magukat, illetve a használt eszközöket anélkül, hogy az bármiféle haszonnal járna. A legjobb megoldás csírájában elfojtani a tüzet!

A nem kiterjedt tüzek oltására kézi tűzoltó készülék javasolt, amelyet felülvizsgált állapotban, könnyen hozzáférhető helyen kell tartani a gépen, erről egyébként az Országos Tűzvédelmi Szabályzatban is rendelkeznek.

 

 

Az AXIÁL Kft. kínálatában is található ilyen berendezés, amelyet 2020. június 30-ig, illetve a készlet erejéig bruttó 9090 Ft-ért (nettó 7157 Ft) lehet megvásárolni az országban található 19 alkatrészüzletünkben vagy a webshop.axial.hu oldalon. A 08-005-0104-00 cikkszámú, ABC 6 kg-os A43/B233/C jelölésű gumi talpgyűrűvel rendelkező tűzoltó készülékhez kapható tartó is, mely bruttó 5290 Ft-os áron (nettó 4165 Ft) lehet beszerezni szintén 2020. június 30-ig, illetve a készlet erejéig. Természetesen választékunk tartalmaz kisebb kiszerelésű tűzoltó készüléket is és a hozzá megfelelő tartót is. Ezekről üzleteinkben kollégáinknál vagy webáruházunk oldalain tájékozódhat!

 

Felhasznált forrás: Lu-web.de

Kép: AXIÁL Kft.

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

 

 

Alkatrész Akció 2020. június (+újság)

 

Megjelent a legfrissebb alkatrész akcióinkról szóló kiadványunk! Érvényes az akció ideje alatt történő megrendelésekre (2020. június 30-ig), és ezen időszak alatt a készlet erejéig. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek