A CLAAS bajbajutottaknak segít
  • Blog
  • 2017. március 31.

A CLAAS bajbajutottaknak segít

A CLAAS Csoport vezetősége minden évben tradicionálisan, vízkeresztkor egy jó cél érdekében gyűjtést szervez. 2017 januárjában összesen közel 17 000 euró adomány gyűlt össze, ezt az összeget a Claas család idén is meg

Ennek eredményeként Stephanie Claas most közel 34 000 eurót tudott különböző segélyszervezeteknek átadni. „Meggyőződésből, szívesen segítünk. Tudunk az emberek szenvedéséről, nem csak a háború sújtotta területeken, de a közvetlen szomszédságunkban is.” – nyilatkozta Stephanie Claas.

Dr. Khabat Kedir beszámolt a jeziditák állandó üldöztetéséről Irakban, és mint ahogy az IS fogságából kiszabadított nők és gyermekek, ők is gyors segítséget kapnak az Eziden Weltweit Egyesülettől. A közel 20 millió, kelet-Afrikában élő, éhhalál szélén álló ember áll a Welthungerhilfe segélyszervezet aktuális projektjeinek középpontjában, erről Antje Blohm beszélt. A Német Vöröskereszt is segít a háború sújtotta területeken élő embereknek, ennek különböző területeiről Heinz Bünnigmann tájékoztatta a résztvevőket. 

Az Ökumenikus Szociális Jóléti Alap képviselői, Marlies Ibrügger, Klaus Langert és Pfarrdechant Wim Wigger az adományt bürokráciamentes segítségre fogják helyben, Harsewinkelben felhasználni. Helmut Klima a Harsewinkel Tafel szervezet képviselője a Gütersloh körzetben élő egyedülálló szülők, nyugdíjasok és bevándorlók érdekében végzett önkéntes munkához elnyert támogatásnak örülhetett. Szintén Gütersloh körzet Fehér Gyűrű szervezetének nevében vehetett át egy csekket Ulrich Deppe. Az országosan aktív egyesület, melynek tagjai önkéntesek, különböző bűncselekmények áldozatait támogatják pszichológiai és anyagi segítséggel egyaránt. Alexandra Beermann, a harsewinkeli St. Hildegard idősek otthonának képviselője a pénzt az intézmény kertjének rendbetételére fordítja majd, ennek a döntésnek a meghozatalában a benntlakók is részt vettek. A támogatottak között ismét megtalálható a Fizikailag és Értelmileg Fogyatékkal Élők Bizottsága, Helga Kordein képviseletével. 

 

 

Egy CLAAS adomány, mely nemzetközileg és helyileg is hatni fog – különböző segélyszervezetek képviselői vették át a csekkeket a Technoparkban. Balról jobbra: Stephanie Claas, Wolfram Eberhardt (a CLAAS vállalat kommunikációért felelős vezetője), Alexandra Beermann, Klaus Langert, Helga Kordein, Dr. Khabat Kedir, Marlies Ibrügger, Heinz Bünnigmann, Wim Wigger, Helmut Klima, Antje Blohm és Ulrich Deppe.

 

Szöveg: Vas Magdolna, marketingmenedzser

Kép: CLAAS

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek