XERION traktorok téli bevetésen

XERION traktorok téli bevetésen

Az utóbbi napokban szeszélyes az időjárás: hol olyan az idő, mintha máris itt lenne a tavasz, hol pedig a hó esik. Egy kis hó láttán pedig hajlamosak vagyunk panaszkodni, és tarthatatlan viszonyokat emlegetni. Lennénk

Állandó kilátás az égre, professzionális GPS és egy állandó, stabil rádiókapcsolat a toronnyal – ez az életbiztosítása a XERION-t vezető gépkezelőknek a Kanadában található Montreal reptéren.

A feladatuk: az akár 4 kilométer hosszú fel- és leszállópályákat hómentesen tartani – ráadásul működő reptéren! A napi több mint 600 fel- és leszállás tudatában a gépkezelők igazán tudják értékelni a XERION 360°-os körkörös kilátásának lehetőségét. Ehhez jön a többféle munkaeszköz, amelyekkel a traktor felszerelhető. Mivel ezen a területen a hózáporok nagyon intenzívek lehetnek, az óránként tíz centiméter vastagságú hóréteg keletkezése egyáltalán nem meglepő. 

 

 

Ezért szerelik fel az itt dolgozó XERION 5000 és a XERION 3800 erőgépeket akár 15 méter széles hóekékkel és speciális gumírozással. Hómarót, -seprűt, sőt jégtörőt is bevetnek, melyekkel és a 6 milliméter hosszú szögekkel az aszfaltig meg tudják tisztítani az utakat a jégrétegtől. A 24 órás műszakok – a hóviharokhoz hasonlóan – a mindennapok részei. Az akár 8 hónapon át tartó telet követő enyhébb hónapokban könnyebb feladatok várnak a XERION traktorokra. Ilyenkor a kifutópályákat övező mezőkön nyírják a füvet, tartják karban a területet.

 

 

További speciális felhasználás

A XERION-t az év során felmerülő, sokoldalú kihívásokra tervezték. Négy egyforma kerekével, állandó összkerék-hajtásával, háromféle felépítési módjával, fokozatmentes váltójával, valamint tökéletes kényelmet és kilátást biztosító, elfordítható vezetőfülkéjével a XERION egész évben teljesíti a legkülönfélébb kihívásokat – legyen szó vontatási, vagy akár tolt üzemmódban végzett munkáról!

 

A XERION traktorokról bővebb információért keresse a CLAAS Gépüzletág területileg illetékes kollégáit!

 

Szöveg: Vas Magdolna, marketingmenedzser

Forrás és kép: CLAAS

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek