Vehicle Sync - újabb funkció a Trimble GPS eszközökben!

Vehicle Sync - újabb funkció a Trimble GPS eszközökben!

A Trimble újabb hasznos funkcióval rukkolt elő a mezőgazdasági GPS eszközökben!

A mezőgazdasági GPS eszközök egyik legfőbb hasznaként a csökkenő inputanyag felhasználást említjük. Ennek egyik legfontosabb elemét az automatikus szakaszvezérlő rendszerek adják, melyek permetezéskor, műtrágyaszóráskor vagy vetéskor meggátolják, hogy a már kezelt táblarészeken újra történjen kijuttatás. A vezérlés egyszerű, a megtakarítás kézzelfogható. Legalábbis addig, amíg csak egy géppel dolgozunk. De hogy működik a szakaszvezérlés, ha több gép dolgozik együtt?

 

Mivel minden gép csak a saját maga által kezelt - például vetett -  területről rendelkezik információval, így csak saját nyomán fogja tudni megakadályozni a felülkezelést. Ha tehát például az egyik vetőgép veti a tábla szélét, a másik gép rá fog vetni.

A Trimble Vehicle Sync, azaz a gépek közötti adatszinkronizálás lehetővé teszi az együtt dolgozó gépek közötti közvetlen adatcserét, így a gépek a többi gép által már kezelt területről is kapnak információt, ennek köszönhetően pedig egymás nyomán is leállítják a felesleges kijuttatást.

 

 

Könnyű belátni, hogy ha több gép együtt dolgozik, csak így van értelme az automatikus szakaszvezérlésnek!

 

További részletekért érdeklődjön GPS területi képviselő kollégáinknál!

Elérhető

Kapcsolódó cikkek