Újra Egészség Napok a Fendt-nél

Újra Egészség Napok a Fendt-nél

Az áprilisi, első Egészség Napok után a szeptember 24-ei héten ismét megrendezték a nagysikerű eseményt a Fendt asbach-bäumenheim-i és martoberdorf-i telephelyein. Azonban az egészséges snackek mellett most mással is készültek a szervezők.

„A Fendt-nél különbözni akarunk, jobbak akarunk lenni más vállalatoknál. Az egyetlen dolog, amit mások nem tudnak másolni, az a személyzetünk és a Fendt iránti szenvedélyünk és elkötelezettségünk. Éppen ezért alkalmazottaink kulcsfontosságú szerepet töltenek be a 2020-as stratégiánkban” – magyarázza az AGCO / Fendt igazgatótanácsának elnöke, Peter-Josef Paffen. „Ez azt jelenti, hogy tiszteljük egymást, és tiszteljük, amit mindenki itt csinál. Ezzel a második Egészség Napok rendezvénnyel új motivációt akarunk adni, illetve üzenetet küldeni a dolgozóknak, hogy érdekelnek bennünket.”

Április közepén a Fendt bejelentette, hogy a jövőben még inkább befektet a munkavállalók holisztikus és megelőző jellegű egészségfejlesztésébe. „Tudatos döntés volt számunkra, hogy az egészséges táplálkozás témájánál maradunk, így tovább marad meg az emberek tudatában ennek fontossága” – mondja Juliane Quaranta-Hoflin, az új egészségügyi igazgató.

 

 

A második Egészség Napok alatt a fendtesek mindkét helyen egészséges ételeket és ingyenes, egészséges snackeket kaptak a cég étkezdéjében. Információkat nyújtottak számukra az élelmiszer-csapdákról, mint például a cukorról, amelyet nemcsak nyers formában, hanem rejtett formákban fogyasztunk.

Azok az alkalmazottak, akik komolyan foglalkoznak a diétával, regisztrálhatnak egy ingyenes konzultációra egy professzionális táplálkozási szakértőhöz. A munkavállalók beszélhettek Fendt orvosokkal, biztonsági szakemberekkel és függőségi tanácsadókkal is. Akár vérnyomásmérése is jelentkezhettek, de kockázati tényezők alapján kiszámíthatták az átlagos várható élettartamot, a bőrvédelemről, a vakcinákról is kérdezhették a szakértőket. Egy fizioterapeuta pedig ingyenes mini-masszázsokat kínált az Egészség Napok alatt.

 

 

Lesz még Egészség napok, sőt tovább bővítik a Fendt egészségmenedzsment szolgáltatásait.

„Leültünk az igazgatótanáccsal és jelenleg egy közös egészségügyi filozófián dolgozunk. Szeretnénk egy saját egészségügyi küldetést készíteni, hogy mindannyian azonos célokat, intézkedéseket és lépéseket tegyünk” – mondta Juliane Quaranta-Hoflin. „Az egyik kihívás az lesz, hogy reagáljunk a személyzet különböző igényeire és ennek megfelelően határozzuk meg a szükséges intézkedéseket. Mind az asztalnál ülő, mind a termelési helyszíneken dolgozó munkavállalók számára vonzóvá kell tennünk a programot.”

 

Fordította: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Forrás és kép: Fendt

 

 

 

Együtt egészségesebben – a Fendt a holisztikus egészségmegőrzésbe fektet

 

Az AGCO/Fendt népszerűsíti a holisztikus és preventív egészségmegőrzést munkavállalói körében. Az első lépés a 2018. április 9. és 12. között, két helyszínen is megrendezett Egészség Hét volt. >>

 

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek