Újabb rekord negyedév a Manitou-nál

Újabb rekord negyedév a Manitou-nál

A Manitou BF igazgatótanácsa lezárta a 2018-as év első félévét. A rendkívül kedvező környezetben a vállalat tovább bővítette termékskáláját, növelte piaci részesedését és termelési rátáját.

Michel Denis, elnök-vezérigazgató megjegyezte: A Csoport egy újabb negyedéves rekordot könyvelhet el, 17 százalékos növekedést ért el a 2017-es év első félévéhez képest. Az üzleti tevékenység élénk minden régióban és a három piacunkon: az építőipar, a mezőgazdaság és az ipar területén. A második negyedévhez tartozó rendeléseket tartottuk, illetve növeltük 2017 második negyedévéhez viszonyítva, ha kizárjuk azokat a különleges hatásokat Franciaországban, melyek a berendezések értékcsökkenéséről szóló adótörvény végéig jelentkeztek 2017 áprilisában. Ebben a rendkívül kedvező környezetben a Manitou Csoport tovább bővítette termékskáláját, növelte piaci részesedését és termelési rátáját.

 

 

Mindezen tényezők azt jelentik, hogy a félév alatt 6,7 százalékos üzleti eredmény-, valamint 70 bázispontos növekedést ért el a vállalat. A jelenlegi üzleti eredmény állandó volumen és árfolyam mellett a forgalom 7 százalékát teszi ki. Az üzleti kilátások továbbra is pozitívak és jó rálátásunk van a piacokra minden régióban. Az egyes országokban bevezetett importvámok hatással vannak a termelési költségek növekedésére az Egyesült Államokban, amelyet mint minden amerikai gyártó, továbbadunk az ügyfeleinknek.

Az első év teljesítménye, a kedvező gazdasági kontextus és a megrendelések számának nagysága megerősíti a várakozásunkat, hogy a pénzügyi év során több mint 15 százalékos növekedés várható és az üzleti eredmény növekedése kb. 80 bázispontra avagy 6,8 százalékra nőhet 2017-hez képest.

 

 

Az anyagmozgató üzletág féléves forgalma 653 millió euró volt. Ez 16 százalékos növekedést jelent 2017 első félévéhez viszonyítva, plusz 18 százalék állandó árfolyamon. A növekedés különösen erős volt az építőiparban és a mezőgazdaságban. A kompakt berendezéseket gyártó üzletág 151 millió eurós forgalmat bonyolított le, amely 29 százalékos növekedést jelent 2017 első félévéhez képest.

Indiában az üzletág tovább haladt. Az első negyedévben kifejlesztették az első csúszókormányzású rakodógépet a feltörekvő országok számára, mindössze egy évvel a termelési létesítmény megvásárlása után.

A szolgáltatásokkal foglalkozó üzletág 137 millió eurós forgalmat ért el, ez 9 százalékos pluszt jelent állandó árfolyamon. Az elmúlt negyedév tendenciájának folytatásaként a szerviz, a bérlet és a használt gépek területén a legerősebb. A pótalkatrészek és eszközök fejlesztése tovább folytatódott a a kedvező környezetnek és az intenzív erőfeszítéseknek köszönhetően.

 

 

Fordította: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Kép: Manitou

Forrás: Agrartechnik Business 2018. évi 17. szám 13. oldal

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek