Új gyakornokok a Horsch-nál

Új gyakornokok a Horsch-nál

Kezdetét vette az első képzési hét a Horsch-nál. Az úgynevezett „check-in” napokon az újoncok megismerkedhetnek egymással és felkészülhetnek a vállalatnál betöltött jövőbeni munkájukra.

Hétfőn reggel érkeztek a gyakornokok Ronneburgból és Landauból a Horsch központjába, Schwandorfba. Gerhard Springs, a HR osztály vezetője néhány szóban üdvözöltek a fiatalokat, majd átadta a szót Cornelia, Philipp és Michael Horsch-nak, akik a tanítványoknak nemcsak a vállalat történelmébe engedtek betekintést, hanem a Horsch speciális munkahelyi légkörével kapcsolatos fontos értékekről is beszéltek a hallgatóságnak.

 

Horsch gyakornokok a „check-in” napokon – kép: Horsch

 

Hétfőn a gyakornokok ellátogattak a Velburgi Egyházmegyei Ifjúsági Házba, ahol három napos programot szerveztek számukra. Sporttevékenységek, előkészítő szemináriumok és bevezető gyakorlatok vártak az újoncokra. Ilyen konkrét feladat volt többek között az oktatók ellen vívott labdarúgótorna vagy a kis csoportokban zajló polcépítési feladat. Az egyik szemináriumon a résztvevőknek tippeket és eszközöket adtak a prezentáció készítéshez. Ez különösen fontos volt, mivel az utolsó napon visszatértek Schwandorfba és beszámoltak tapasztalataikról. A cég számos vezetője jelen volt az előadáson.

 

A Horsch központja Schwandorfban – kép: Horsch

 

Összesen 32 gyakornok vett részt a képzésen, közülük 18-an a schwandorfi központba kerültek. Tíz van Ronneburgban és négyen Landauban dolgoznak. A három helyszínen jelenleg összesen 74 tanuló és 10 duális képzésben résztvevő diák tartózkodik. A képzési ráta 7,2%. Az új gyakornokok közül három szintén duális képzésben vesz részt. A gépészmérnöki tanulmányok mellett idén először az elektrotechnika területén is fogadtak gyakornokot. A 32 új gyakornok közül hét nő.

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Forrás: Horsch

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek