Új 50 tonnás Hyundai a Saar-vidéken

Új 50 tonnás Hyundai a Saar-vidéken

15 hektáros területen vörös homokkövet bányásznak Niederlosheimben. Az Oswald vállalat egy HX480 L típusú Hyundai hidraulikus kotró segítségével nyeri ki a kiváló minőségű anyagot, mely gépnek működési súlya 50,2 tonna.

A homokbánya-üzemeltetéssel, újrahasznosítással, építőanyag-szállítással és betontartályokkal foglalkozó vállalatot Mathias Oswald mintegy 70 éve alapította Losheim am See-ben nem messze a sokszínű Saar-kanyartól.

Az Oswald vállalat építkezési társaságok, kertészeti és tereprendezési vállalatok, valamint építőanyag-kereskedők és magánügyfelek partnereként látja magát. Losheim am See településen, Niederlosheim kerületben, valamint Wadern településen, illetve Neunkirchen és Bardenbach között tevékenykedik.

 

A képen Manfred Wortmann, Hyundai-kereskedő és Dietmar Schneider, az M. Oswald GmbH ügyvezetője

 

Jó kapcsolatot ápol a Saarwellingben található Wortmann-Baumaschinen Hyundai kereskedővel, így 2016 végén egy új 50 tonnás kotrógépet is vásárolt tőlük. A gép feladata a homokmarkolás, továbbá a törmelékzúzás, ezért a Wortmann építőgépkereskedőtől a kotrógépet hidraulikus gyorscsatlakozó rendszerrel kérték. A 7060 milliméteres, monoblokkos gém egy 3380 milliméter hosszú kanálszárral és egy 2,8 köbméter kanállal kombinált. A 6250 milliméteres monoblokkos gémmel és a 3050 milliméteres szár segítségével a kotrógép pedig 192 kN felszakító erőt ér el.

 

A Hyundai HX480 L lánctalpas kotrógép munkaközben a Niederlosheimben található homokbányában

 

A HX sorozat 14 tonnától 52 tonnáig foglal magában gépeket, melyek Stage IV-es, Scania DC1308-as típusú 331 kW teljesítményű motorokkal szereltek. A HX hidraulikus kotrógépek egyik fontos jellemzője a vezetőfülke, amely akár 4 dB-lel csendesebb és 13%-kal nagyobb. Ez egy meghatározó tervezési elem és tipikus megjelenést kölcsönöz a HX gépeknek. Az új ROPS/FOPS fülke, felborulás (ROPS), valamint magasból lehulló tárgyak (FOPS) elleni védettséggel ellátott. Minden irányban beállítható vezetőülés, kartámasz és kezelőkar jellemzi.

A 8 hüvelykes érintőképernyős kijelző lehetővé teszi a kezelő számára, hogy számos paramétert beállítson, választhat például három motor üzemmód között (Eco/Gazdaságos, Standard és Power/Nagy teljesítményű). Opcióként a Hyundai az AAVM rendszert is kínálja, amely 360 fokos, teljes nézetet mutat a kotrógépre szerelt négy kamera képein keresztül. Az IMOD rendszer pedig intelligens módon érzékeli a mozgó objektumokat.

 

További információt a Hyundai kotrógépekről a területileg illetékes értékesítőtől kaphat!

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Forrás és kép: baumagazin-online.de

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek