Tudjon meg többet a CLAAS krasnodari gyáráról (+videó)

Tudjon meg többet a CLAAS krasnodari gyáráról (+videó)

A CLAAS gyára az Oroszország magtárának is nevezett Krasnodarban 2005-ben nyitotta meg kapuit. A CLAAS ezzel az első mezőgazdaságigép-gyártó lett, amely saját gyártási tevékenységekkel is aktív Oroszországban. Nézzék meg rövid videónkat az orosz gyárról!

A CLAAS 1992-ben kezdett Oroszországban tevékenykedni, akkoriban még használtgépek exportjával és kisebb kereskedések megnyitásával. Később tevékenységüket új gépek beszállításával, valamint saját kollégák alkalmazásával egészítették ki a szerviz és az oktatás területein. 2005-ben nyitotta meg a CLAAS kombájngyára Krasznodarban kapuit, s lett ezzel a CLAAS az első külföldi mezőgazdaságigép-gyártó, amely Oroszországban gyárthatott. A befektetés ekkor körülbelül 20 millió eurós nagyságrendű volt.


2015-ben a CLAAS speciális közös megállapodást írt alá az Orosz Föderációval egy Szentpéterváron megrendezett gazdasági fórumon. A megállapodás értelmében a CLAAS megkapta az „orosz gyártó” státuszt. A státusz megszerzésével az Oroszországban gyártott CLAAS kombájnok megvásárlásakor ugyanolyan állami támogatásban részesülhetnek a gazdák, mint egy belföldi gyártmány esetében. 


A Krasnodar-béli gyártóállomáson dolgozó CLAAS-munkatársak évente 1000 kombájn tudnak összeszerelni. Az anyavállalat célja a krasnodari üzemmel egy helyi mezőgépgyártói tudásközponttá fejleszteni az ottani bázist.

 

 

 

Szöveg: Vas Magdolna, marketingmenedzser
Forrás és kép: CLAAS

Elérhető

Kapcsolódó cikkek