Trimble fejlesztések a még könnyedebb használhatóság érdekében

Trimble fejlesztések a még könnyedebb használhatóság érdekében

A Trimble folyamatosan fejleszti termékpalettáját, ennek részeként most új szoftvert jelentetett meg az Android alapú TMX-2050, GFX-750 és a 2020-ban forgalomba kerülő GFX-350 típusú monitorokra.

A kijelzők számos új funkciót kaptak ebben a fejlesztésben. A még nagyobb mértékű személyre szabhatóság érdekében lehetőség nyílik váltani a felhasználási módok között. Annak, aki csak sorvezetésre, vagy hagyományos automata kormányzásra szeretné használni az eszközt, lehetősége lesz „Egyszerű módba” kapcsolni, így csak a számára fontos információk jelennek meg a képernyőn.

A kezdő-, és munkaképernyő is áttervezésre került, hogy még gyorsabbá, még átláthatóbbá váljon a kezelőfelület. Új ikonok kerültek elhelyezésre a kezdőképernyőn, ennek segítségével még gyorsabban elérhetővé válik a munkaképernyő.

A munkaképernyőn létrehozásra került egy úgynevezett Quadrant nézet, amely azt jelenti, hogy a képernyőt 4 részre osztották, amelyben már egyidőben megjeleníthető és nyomon követhető a kormányzás, a munkagépvezérlés és nem utolsó sorban a rendszerhez csatlakoztatott külső kamera képe is. Az adott kijelző negyedek tetszés szerint nagyíthatók, kicsinyíthetők, vagy cserélhetők.

Az új szoftverhez kapcsolódóan bemutatásra került egy új innovatív eszköz is. A piacon elsőként került bevezetésre az éppen használandó munkaeszköz automatikus felismerése. Ezt egy, a munkaeszközre felhelyezett gondozásmentes jeladóval oldották meg, amely beépített gyorsulásmérőjének köszönhetően rezgést érzékelve automatikusan bekapcsol és Bluetooth technológia segítségével kapcsolódik a GFX-750 és GFX-350 monitorokhoz.

Az automatikus eszközazonosítás előnyei:

  • csökkenti a konfigurációs időt munkagép váltásakor,
  • biztosítja, hogy a megfelelő eszköz legyen kiválasztva a kijelzőn,
  • csökkenti az új üzemeltetőkre háruló feladatokat,
  • kiküszöböli a kezelő beállítási hibájából eredő rossz adatokat.

 

 

A korábbi verziókban már megtalálható AutoSync™ funkció is kibővítésre került. Lehetőség nyílik a Trimble Ag szoftverben elkészített Munkakiírások továbbítására a kiválasztott kijelzőre. A kezelő egyszerűen kiválasztja a kívánt munkakiírást a feladat elindításához. A Precision-IQ a tevékenységet a munka befejezéséig rögzíti. A befejezés után a feladat részletes adatait automatikusan elküldi a Trimble Ag szoftverhez, az AutoSync™ segítségével. A Munkakiírás funkció lehetővé teszi a sokkal részletesebb előírások beillesztését és beállítását, ami közvetlenül befolyásolhatja a gazdaság hatékonyságát és eredményességét.

További fejlesztések a teljesség igénye nélkül:                                                                                        

  • Új kijelző beállítási lehetőségek:

               - Android navigációs sáv elrejtése

               - egyszerű mód bekapcsolása

               - Precision-IQ program automatikus indításának engedélyezése

  • Field-IQ munkagépvezérlés továbbfejlesztése
    Több csatorna és ezen belül is több szakasz vezérlésére lesz lehetőség (pl.: GFX-750 esetén 4 különböző termék juttatható ki és 24-ről 48-ra nőtt a vezérelhető szakaszok száma)

 

A különböző funkciókról, további lehetőségekről bővebben az illetékes precíziós gazdálkodási területi képviselő kollégák tudnak tájékoztatást adni, forduljanak hozzájuk bizalommal!

 

Szöveg: Telek Dávid, szervizmérnök

Kép: Trimble

Elérhető

Kapcsolódó cikkek