Több mint 100 diák mérte össze tudását

Több mint 100 diák mérte össze tudását

2018. április 18-20. között az EGYMI rendezte a tanulásban akadályozott, illetve értelmileg akadályozott diákok számára a Szakma Kiváló Tanulója Versenyek döntőit. A versenyre több mint 100 diák érkezett Bajára az ország minden részéről.

A szakiskolai, illetve készségfejlesztő iskolai képzésben résztvevő tanulók részére a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával - a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Földművelésügyi Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma hatáskörébe tartozó szakképesítések és szakmai tantárgyak körében -, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal szervezésében a Bajai Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (EGYMI) rendezte 2018.04.18-20. között az országos versenyek döntőit. A rendezvényt az AXIÁL Kft. is támogatta.

 

 

7 részszakképesítésben, illetőleg 1 szakmai tárgyban versengtek az ország legjobbjai a három nap alatt. A diákok asztalosipari szerelő, élelmiszer-, vegyi áru eladó, kerti munkás, konyhai kisegítő, parkgondozó, számítógépes adatrögítő, textiltermék-összállító részszaképesítésekben és háztartástan szakmai tárgyban mérhették össze tudásukat.

A feszített tempójú versenyfeladatok mellett jutott idő a remek időjárásban egy városi sétára, a diákoknak egymás megismerésére, a kísérő pedagógusoknak pedig szakmai eszmecserére.

A 103 diák az ország 26 intézményéből, 21 településről érkezett Bajára 52 fő kísérő pedagógussal.

 

 

A rendezvény támogatóinak köszönhetően minden résztvevő diák ajándékkal a kezében térhetett haza. Öröm a rendező intézmény számára, hogy a környező gazdasági szervezetek, vállalkozások a fogyatékossággal élő gyermekek oktatását, képzését, nevelését fontos ügynek tartják, mely a támogatók magas számából és a bőkezű támogatásokból is jól látszik.

A vendégek elégedetten távoztak a három napos rendezvényről, mely a szervező intézmény dolgozóinak és az önzetlen támogatóknak egyaránt köszönhető volt.

 

Forrás és kép: EGYMI

 

Kapcsolódó cikkek

A SkillsHungary előválogató eredményei (+videó)

 

A Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának Mérnökinformatikai Központja adott otthont az AXIÁL Kft. által is támogatott SkillsHungary előválogatójának Gödöllőn. A nehézgép-szerelő szakma első alkalommal szerepelt a versenyszámok között. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek