Tisztelet a gazdálkodóknak (+videó)

Tisztelet a gazdálkodóknak (+videó)

„Köszönet mindenkinek, aki napi szinten azért dolgozik, hogy étel kerüljön az asztalra.” – olvashatjuk a Bild am Sonntag Facebook oldalán megjelent videónál. Az eddig több mint 550.000 megtekintést kapott videót közel 13.500-an osztották meg.


„Miért érdemelnek több tiszteletet a gazdálkodók? Gondoljon egy pillanatra az ételre a tányérján! Legyen tisztában azzal, hogy mennyi időre és munkára volt szükség, amíg odaért. És, hogy vannak olyan emberek, akik teljes életüket csak egy feladatnak szentelik, hogy tápláljanak bennünket. A gazdák nélkül nem tudunk túlélni. Kemény munkájuk biztosítja, hogy naponta háromszor is étel van az asztalon. A német népesség kevesebb, mint 1%-a dolgozik a mezőgazdaságban. Ha Németországban 100 ember lenne, 1 ember termeli és tenyészti az élelmet a 99 másik számára. Ez nagy felelősség. Amikor a legtöbb ember még mindig alszik, a gazdák már a mezőn vagy az istállóban vannak. Annak érdekében, hogy képesek legyenek táplálni a jövő generációit is, a gazdálkodóknak fenntartható módon kell a talajt megművelniük. Egyetlen vihar elpusztíthatja egy egész év munkáját. A gazdálkodók megérdemlik a tiszteletet. Köszönjük mindenkinek, aki minden nap azért dolgozik, hogy az asztalon étel lehessen.” – így hangzik a videó szövege, amelyet érzelmes zenével, gyönyörű táj- és életképekkel párosítottak.


A hozzászólások között rengetegen fejezték ki köszönetüket és tiszteletüket a készítők és a gazdálkodók irányába. A videó azt a cél szolgálja, hogy egy pillanatra álljunk meg és gondolkozzunk el azon, hogy jut el a termelőtől a tányérunkig egy-egy élelmiszer. Rajtunk múlik, hogy erre könnyelműen tekintünk-e vagy megbecsüljük azt.

 

Kép: Pexels.com
Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser
Videó: Bild am Sonntag

 

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek