Szép meglepetés: sauerlandi lakos nyerte a Fendt 514 Vario-t

Szép meglepetés: sauerlandi lakos nyerte a Fendt 514 Vario-t

Amikor Christian Guntermann néhány hónapja részt vett a versenyen úgy gondolta, nincs esélye megnyerni a 150.000 euró értékű traktort. Valójában annyira meg volt győződve erről, hogy azóta vásárolt is egy új erőgépet, de végül megtalálta a szerencse.

Ilyenkor mi a teendő? Eladja a megnyert traktort? A 34 éves férfi azonban egy pillanatig sem gondolkozott, mert tudta, hogy a 150 lóerős erőgép jól használható a szarvasmarhatelepén. „Bárcsak egy kicsit korábban tudtam volna a győzelemről”, mondta mosolyogva Christian Guntermann. „De komolyan készültem meglépni ezt.” A tavaszi nagy nyereményről csak egy hónappal azután értesült, hogy megérkezett a család új traktora Hallenberg-Liesenben található gazdaságába. Ennek ellenére a gazdálkodó nem akart megszabadulni az első Fendt-traktorától, így az új Fendt 514 Vario ProfiPlus felszereltséggel jelenleg a legnagyobb erőgép a Guntermann gazdaságban és ideális a nehéz munkákra teljesítményének köszönhetően.

 

A sajtó, a Fendt gyár, az AGRAVIS Technik Lenne-Lippe GmbH képviselői és a nyertesek

 

Körülbelül 85 tejelő tehén és 35 anyatehén él a 120 hektáros birtokon Sauerlandban. Christian Gunterman fődíját főleg szántóföldi gazdálkodásnál, szántásnál, tárcsás boronával, vetőgéppel, hígtrágyatartállyal, permetezőgéppel kombinálva használja. Az új Fendt traktorának köszönhetően nem kell frissítenie a családnak a régi traktorflottát. „A ProfiPlus tartalmaz automata kormányzási rendszert, szakaszvezérlést, igazi ajándék számunkra”, mondja a gazdálkodó. „A Fendt egy teljesen más szinten van, ami a vezetési komfortot illetően.”

Július 26-án a 34 éves férfi családjával együtt vette át a 150.000 eurós traktort az AGRAVIS Technik Lenne-Lippe GmbH-tól, akivel közösen mutatták be a gépet a legfontosabb agrár magazinok képviselőinek.

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Forrás és kép: Fendt

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek