Szakmák Napja Mohácson

Szakmák Napja Mohácson

Áprilisban immáron harmadik alkalommal rendezte meg a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Mohácsi Elnöksége, a Mohácsi Önkormányzat, a Mohács és Vidéke Ipartestület, valamint a Mohácsi Torna Egylet 1888 segítségével a Szakmák Napját.

Az elsősorban hatodik és hetedik osztályos általános iskolásoknak szóló pályaválasztási kiállításra a Marek Sportcsarnokban és az amellett felállított óriási sátorban került sor. A rendezvény célja, hogy a szervezők elméletben is gyakorlatban is bemutassák a különböző szakmákat, foglalkozásokat. Idén 20 szakma mutatkozott be, és nagyjából ugyanennyi kiállító jelent meg a vendéglátástól az épületgépészetig, az elektronikai szakmáktól a hagyományos, kézműves mesterségekig. A kiállítókat nem véletlenszerűen válogatták össze, valamennyien hiányszakmát képviseltek.

 

 

Az AXIÁL Kft. is támogatta a rendezvényt, egy Fendt 933 Vario erőgépet vitt a helyszínre, amelybe bele is ülhettek a diákok. Az érdeklődők betekintést nyerhettek egy gépkezelő munkakörnyezetébe, egy olyan csúcstechnológiás gépbe, melynek karbantartása, javítása folyamatos, naprakész tudást igényel egy szerelőtől. A 330 lóerős traktorral egyúttal azt is bemutatták a tanulóknak, hogy egy gépkezelő ma már modern, igényes és kényelmes fülkében töltheti munkaóráit, illetve hogy a mezőgépész szakma mekkora átalakuláson ment át az elmúlt évtizedekben.

A rendezvény sikerét mutatja, hogy a város és a környező települések 12 általános iskolájából 400 tanuló és kísérőik vettek részt a 2019-es mohácsi Szakmák Napján.

 

Összeállította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Forrás és kép: pbkik.hu, mohacs.hu

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek