Szakmai és kiegészítő programok sokasága a Hódmezőrületen

Szakmai és kiegészítő programok sokasága a Hódmezőrületen

Immáron harmadik alkalommal rendezzük meg a Hódmezőrületet augusztus 25-én. Számos érdekes programmal készülünk a látogatóknak, lesz drift, quad, VR játékok, veterángép-kiállítás és -felvonulás, traktoros ügyességi pálya és kutyás játszóház is.

A kutyás játszóházat a Csigabiga Mozgás -és Képességfejlesztő Alapítvány munkatársai és terápiás kutyái segítségével alakítjuk ki. Az alapítványnál nem újkeletű az állatasszisztált terápia, mely kiváló (gyógy) pedagógiai módszer és nagyszerű szórakozás is egyben.

A kutyás játszóház elsősorban gyerekek számára nyitott, akik úgy dolgozhatnak együtt a kutyákkal, hogy nem érzik feladathelyzetben magukat, nem szoronganak, hanem kedvvel, örömmel vesznek részt a foglalkozáson. A terápiás kutya sokoldalú hatást fejthet ki a gyermekek fejlesztésében. Többek között segíti a gyermek szociális- és érzelmi fejlődését, a feladatokra történő összpontosítást, a mozgáskészségfejlesztést, stb.

 

 

A játszóházban testközelbe kerülnek a gyerekek a speciálisan kiképzett állatokhoz, akik nagyon nyugodt természetűek és emberszeretők. Olyan feladatokra lehet számítani, mint például egy könnyű akadálypálya teljesítése, kutyaöltöztetés, -vezetés, érintéslánc, csipeszes játék, amelyek egytől egyig veszélytelenek és szórakoztatók.

A program 10:15-kor és 14:00 órakor kezdődik augusztus 25-én, Hódmezővásárhelyen a Hód-Mezőgazda Zrt. kiállítási területén. Bővebb információ a rendezvényről: www.hodmezorulet.hu

 

Forrás és kép: Csigabiga Mozgás -és Képességfejlesztő Alapítvány

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek