Precíziós gazdálkodási szakmérnök képzés indult

Precíziós gazdálkodási szakmérnök képzés indult

Megindult a Precíziós gazdálkodási szakmérnök képzés a Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári Mezőgazdaság- és Élelmiszer tudományi Karának Biológiai Rendszerek és Élelmiszeripari Műszaki Tanszékén.

2017. november 7-én Dr. Mesterházi Péter Ákos kollégánk, az AXIÁL Kft. precíziós gazdálkodási csoportvezetője, a fenti kar címzetes egyetemi docense által tartott kurzussal vette kezdetét az oktatás.

Ákos elsősorban a precíziós gazdálkodás fogalmával, kialakulásával, történetével, elterjedtségével, az általa elérhető megtakarításokkal, nem utolsó sorban a környezettudatos gazdálkodással kapcsolatos ismereteket igyekezett megosztani a hallgatókkal. A résztvevők között voltak gazdálkodók, gyakorló agronómusok, tápanyaggazdálkodási szaktanácsadók, és a Magyar Növényvédő Mérnöki, valamint a Növényorvosi Kamara szakembere is. Ennek megfelelően izgalmas, a valós szakmai kérdéseket, problémákat feszegető szakmai eszmecsere tudott megvalósulni, mely hasznos és pozitív élményt jelentett az „oktatónak” is.

További információt a precíziós gazdálkodásról és annak eszközeiről területileg illetékes GPS-értékesítő kollégáinktól kaphat!

 

Forrás és kép: Dr. Mesterházi Péter Ákos, precíziós gazdálkodás csoportvezető

Elérhető

Kapcsolódó cikkek