Országos Polgárőr Nap Baján

Országos Polgárőr Nap Baján

Idén a bajai Petőfi-sziget adott otthont a XXIV. Országos Polgárőr Napnak, valamint a VII. Országos Polgárőr Lovas Szemlének, melyet 2018. június 23-án, szombaton rendeztek meg. Az eseményre több ezren voltak kíváncsiak.

 

Kép: Baja Város Facebook / Kelemen Áron

 

A nagyszabású programon részt vett és köszöntő beszédet mondott dr. Pintér Sándor Magyarország belügyminisztere, Lezsák Sándor a Magyar Országgyűlés alelnöke, Zsigó Róbert államtitkár, országgyűlési képviselő is.

 

Kép: Baja Város Facebook / Kelemen Áron

 

Az ünnepélyes megnyitón Baja város polgármestere, Fercsák Róbert köszöntötte a polgárőröket és a megjelenteket. A XXIV. Országos Polgárőr Napot dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke nyitotta meg. Dr. Balogh János r. vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány elismeréseket adott át. A fiatal és az ifjú polgárőrök fogadalomtételét dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek áldotta meg.

 

Kép: AXIÁL Kft.

 

A rendezvényen kulturális programok, különböző bemutatók is várták a polgárőröket és vendégeiket. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szakemberei bűnmegelőzési, illetve baleset-megelőzési tájékoztatókat, vetélkedőket tartottak.

 

Forrás: police.hu

 

 

 

„Hiszünk a fiatalokban, a jövőtervezésben”

 

Gyermeknapon adták át Baján a felújított futballpályát a Petőfi-szigeten. A 100 milliós beruházás 70%-át az AXIÁL Kft., míg 30%-át Baja állta. Ennek apropóján kérdeztük Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi tulajdonos-ügyvezetőt a cég bajai szerepvállalásáról. >>

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek