Nemzetközi Zöld Hetek: megérte elutazni
  • Blog
  • 2018. február 21.

Nemzetközi Zöld Hetek: megérte elutazni

A Nemzetközi Zöld Hetek rendezvénysorozat Berlinben a világ legnagyobb élelmiszeripari, mezőgazdasági és kertészeti vására, mely immáron 83. alkalommal, 2018. január 19-től 28-ig nyitotta meg kapuit az érdekl

A magyar standot Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter nyitotta meg. Az 500 négyzetméteres magyar nemzeti standon 20 kiállító mutatkozott be, és a látogatókat két magyar vendéglő is várta, így öregbítve a magyar gasztronómia hírnevét. 

A vásáron 66 országból 1660 kiállító képviselte magát, Magyarország mellett további 30 ország vett részt önálló nemzeti standdal, melyeket a kiállítás idején közel 400 000 látogató keresett fel. 

 

 

Az unió soros elnöki tisztét 2018 első félévében Bulgária tölti be. Ez a tény, valamint az, hogy Bulgária a Nemzetközi Zöld Hetek szervező partnerországa volt, reményt adhat arra, hogy a bolgár mezőgazdaság új lendületet ad nem csak a német, de az egész EU agrárágazatának. Az „Aroma der Sonne”, azaz a Nap aromája mottó alatt Bulgária egy, az összes érzékszervre ható élményeket nyújtó kiállítást rendezett be a Berlini Kiállítási Központ teljes 10.2 csarnokában.

 

 

A CLAAS is kiállított gépet, a 3.2 csarnokban, ahol egy valódi vidéki gazdaságot rendeztek be „precíziós gazdálkodás” mottót követve, egy CROP SENSOR-ral felszerelt ARION 500/600 erőgépet láthattak az érdeklődők.

 

Szöveg: Vas Magdolna, marketingmenedzser

Forrás és kép: CLAAS/Trends, Internationale Grüne Woche

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek