Munkaügyi miniszteri CLAAS látogatás

Munkaügyi miniszteri CLAAS látogatás

Észak-Rajna-Vesztfália munkaügyi minisztere meglátogatta a CLAAS harsewinkeli központját, megnézte a gépek gyártását, a Technoparc teret és a Greenhouse-t, a jövőorientált üzleti modellek fejlesztéséhez alkalmazott csoportmunkák helyszínét.

A gyárral szemben, az egykori autókereskedés a központja a CLAAS „digitális transzformáció” irányába tett lépéseinek, ez a főhadiszállása a különböző szervezetekkel és start upokkal kialakított kapcsolatrendszernek. Karl-Josef Laumann miniszter leginkább a digitális átalakulásról, és annak a munkaerőpiacra tett hatásáról tájékozódott. „A CLAAS jó példa arra a vállalkozásra, amely a digitalizációra lehetőségként tekint. Különösen mély benyomást tett rám az akarat, amellyel a változásokat alakítják. A CLAAS ezzel nem csak versenyképességét biztosítja, de értékes ipari munkahelyeket is kínál a régióban.” nyilatkozta a miniszter úr látogatása zárásaként. A dolgozók pedig nem csupán a munkahelyük jövőbemutató mivoltából profitálhatnak: „A digitalizáció hatással lehet arra is, hogy a munka rugalmasabb, biztosabb és érdekesebb legyen – fontos, hogy mindent úgy alakítsunk, hogy az az emberek hasznára váljék.” nyilatkozta Laumann.

 

A képen a munkaügyi igazgató Dr. Emmanuel Siregar (balra) és technológiai igazgató Thomas Böck (jobbra) üdvözlik Karl-Josef Laumann munkaügyi minisztert a CLAAS Technoparc-jában.

 

„A vállalkozásnál szinte mindenkit érint a digitális transzformáció” mondta el beszédében a CLAAS technológiai igazgatója, Thomas Böck. „Legelőször a technológiai és gyártási területet említhetném, ahol gépeinket új, modern szoftvertechnológiával fejlesztjük.” Egyre több gépet kötnek tulajdonosaik hálózatba, a gépek adatokat küldenek, amik aztán elemezhetők, a kiértékelt adatokkal pedig a munkafolyamatok állandóan optimalizálhatók. Már jó ideje azon dolgoznak a CLAAS fejlesztőmérnökei, hogy a legmodernebb technológiákat, mint a Virtual Reality (VR) és a 3D-s nyomás, a vállalkozásban a fejlesztések és a gyártás hasznára fordítsák. Az adminisztratív, például a pénzügyi és kontrolling területeket is érinti a digitalizáció. „Többé kevésbé mindenki kapcsolatba kerül a digitális transzformációval – talán nem ma, de az elkövetkezendő években biztosan.” nyilatkozta mély meggyőződéssel Thomas Böck.

A kihívások és a lehetőségek, amelyeket a digitalizáció hoz magával, sok vállalkozásnál alapvetően hasonlók. Ezért a többi vállalattal a tapasztalatcsere a CLAAS számára is egyre fontosabb. A különböző képességű emberek, például mérnökök, biztosági szakértők és könyvelési szakemberek a jövőben szorosan együtt fognak dolgozni, kommunikálnak majd egymással. Mindenki legjobb képességeit végső soron arra használhatja, hogy a vállalat ügyfeleinek a legjobb termékeket és szolgáltatásokat nyújthassa.

 

Szöveg: Vas Magdolna, marketingmenedzser

Forrás és kép: CLAAS

Elérhető

Kapcsolódó cikkek