Miniszteri ismeretszerzés a „Farming 4.0“-ról

Miniszteri ismeretszerzés a „Farming 4.0“-ról

Anja Karliczek, a német szövetségi kormány oktatási és kutatási minisztere és Ralph Brinkhaus, a CDU/CSU-frakcióvezetője a CLAAS-nál a mezőgazdaság aktuális digitalizációs témáiról tájékozódott.

Hermann Lohbeck bemutatta a vendégeknek, hogyan javítják az elektronikus és szoftveralkalmazások a mezőgazdaság hatékonyságát és fenntarthatóságát. Így egy, a digitális hálózatba kötött nitrogénszenzor segítségével a műtrágyák adagolását a legnagyobb pontossággal lehet a növények igényeihez igazítani.

 

Politika és mezőgazdaság a beszélgetésben (balról jobbra): Hans Lampert, a CLAAS Konszernvezetőség pénzügyekért felelős tagja, Hermann Lohbeck, a CLAAS Konszernvezetőség szóvivője, Anja Karliczek, a német szövetségi kormány oktatási és kutatási minisztere, Ralph Brinkhaus, a CDU/CSU-frakcióvezetője, Wolfram Eberhardt, a CLAAS Vállalati Kommunikáció vezetője.

 

Hermann Lohbeck: „A mezőgazdasági technológia a ‘Farming 4.0’-val nagyon elöl jár, és ez így is marad a jövőben is. Sok vidéki terület azonban, a hiányos vagy nem megfelelő hálózati lefedettség miatt, a digitalizáció terén még eléggé elmaradott.”

 

Mezőgazdasági technológia, ami elvarázsol: Karliczek miniszter asszony élvezte a tesztvezetést a XERION-ban.

 

A résztvevők messzemenőkig egyetértettek abban, hogy a hálózatok kiépítését a lehető leggyorsabban folytatni kell. Az új 5G-szabályzás itt fontos távlatot nyit arra a lehetőségre, hogy a jövőben a mezőgépek gépkezelő nélkül, maguk dolgozzanak. CLAAS oldalról hangsúlyozták, hogy egy helyi romaing – minden távközlési szolgáltatónál – a hálózati elérést jelentősen növelni tudná.

A miniszter asszony első claasos látogatásánál tájékozódott a harsewinkeli gyár termékeiről is, sőt, egy XERION traktorral a gyár tesztpályáján egy próbakört is sikerrel teljesített.

 

Fordította: Vas Magdolna, marketingkommunikációs menedzser

Forrás és kép: CLAAS

Elérhető

Kapcsolódó cikkek