Manitou a triál versenyen

Manitou a triál versenyen

Április utolsó vasárnapján, Szekszárdon a Béla király téren immáron második alkalommal mérték össze tudásukat az ország legjobb triálosai. A megmérettetésen egy axiálos Manitou is szorgoskodott!

A triál sport egy látványos kerékpáros extrémsport, amelyet egy speciális mountain bike-kal űznek. A sport lényege, hogy a kerékpárosnak anélkül kell áthaladnia egy akadálypályán, hogy letenné a lábát, mert a földdel való érintkezés során büntetőpontot vonnak le a bírók. A triálosoknak ehhez kiváló erőnlétre, egyensúlyérzékre, ügyességre és rengeteg gyakorlásra van szükségük.

 

 

A versenyre az ország minden tájáról érkeztek bringások, akik raklapokból, konténerekből, boros hordókból, gumiabroncsokból és hatalmas kábeldobokból kialakított pályákon küzdöttek egymással. A gyakran egykeréken egyensúlyozó versenyzőkre és a nem mindennapi pályákra számos érdeklődő volt kíváncsi, akiket szívesen láttak a szervezők.

 

 

A térre látogatók azt is szemügyre vehették, ahogy egy Manitou MLT 737-130 PS+ típusú teleszkópos rakodógép raklapvilla adapterrel megbillent egy szemeteskonténert, amelyen szintén át kellett jutniuk a versenyzőknek. A szokatlan feladat ellenére helyt állt a mezőgazdasági mindenes, a Manitou rakodó.

A Szekszárdi Sportközpont által szervezett verseny idén már a Magyar Kupa részeként került megrendezésre és az a céljuk az eseménnyel, hogy hagyományt teremtsenek, így várhatóan jövőre is sor kerül a versenyre.

 

Kép: Major Vilmos, szervizmérnök

Összeállította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Forrás: kadarka.net

 

 

Dinók mozgatásában segített a Manitou

 

Igen, azokról a dinókról van szó, melyek 165 millió éven keresztül uralták az ökoszisztémát, kb. 230 millió éve jelentek meg és 65,5 millió éve pusztultak ki. Akkor mégis, hogy mozgathatta a lényeket egy csúcstechnológiás, napjainkban készült rakodógép? >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek