Magyar aranyérem a Korongvadász Európa-bajnokságon

Magyar aranyérem a Korongvadász Európa-bajnokságon

Cégünk leányvállalata, a Manax Kft. is támogatta a Pilisi Parkerdő Zrt. és a FITASC Magyarországi Korongvadász Szövetség rendezésében lezajlott nagyszabású Korongvadász Európa-bajnokságot.

 

 

Csodálatos természeti környezet, kitűnő időjárás, remek szervezés és káprázatos egyéni teljesítmények jellemezték a versenyt. A harminc ország közel 740 lövőjének minden tudására szükség volt ahhoz, hogy eredményesen teljesíthessék a kijelölt pályákat és a versenyzőkénti 200-200 korongot.

A Manax Kft. három Manitou 735 120 teleszkópos rakodót biztosított a szervezőknek a rendezvény idejére. A legtöbb koronglövő készülék nem tudja a kívánt magasságba fellőni a korongokat, ezért a koronglövőket hegyoldalak, domboldalak szélén telepítik, hogy az onnan indított korongok lentről felfele is lőhetők legyenek. A versenyen azonban néhány esetben nem volt lehetőség felfelé irányuló korongkilövésre, ezért vették igénybe a szervezők a Manitouk segítségét.

A magyar színekben induló Szerdahelyi András az elmúlt években már számtalanszor bizonyította, hogy ott a helye a legnagyobbak között. Ennek tökéletes bizonyítéka a mostani, hazai rendezésű világversenyen elért győzelem. A végső sorrend és a dobogós helyek sorsa az utolsó pillanatig kérdéses volt, hiszen a sok nagyszerű lövő között csak minimális különbségek adódtak. Egy korong ide, egy oda – folyamatosan változott a pillanatnyi állás, végig izgalmakat tartogatva versenyzőnek és szurkolónak egyaránt. Szerencsére a magyar lövő keze a meghatározó helyzetekben sem inogott meg, így megérdemelten állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Szerdahelyi András a többszörös világbajnok brit George Digweed és a szintén a sportági elitbe tartozó francia Christophe Auvret előtt szerezte meg a címet és őrizte meg ezzel elsőségét Európa tetején a nyílt kategóriában.

A Manax Kft. szolgáltatásairól IDE kattintva érdeklődhet!

 

Képek: https://www.facebook.com/korongvadaszEB

Elérhető

Kapcsolódó cikkek