Logisztikai kihívásokra: HTS 33.12 ECOLINER

Logisztikai kihívásokra: HTS 33.12 ECOLINER

Az Annaburgert vásárlók hosszú távra terveznek, a német gépeket ugyanis strapabíró felépítés és évtizedekre nyúló, rendkívül hosszú élettartam jellemzi. A gyártástechnológia szintje garantálja a kiváló minőséget és a magas szintű technológiát.

Amikor gazdálkodók, mezőgazdasági bérvállalkozók, fuvarozók keresnek nagy teljesítményű és kapacitású szállítóeszközöket, számításba veszik az Annaburger pótkocsik széles választékát. Gabonafélék, repce, kukorica, siló, burgonya vagy répafélék szállítása kiválóan megoldható a német gyártó billenő felépítményes járműveivel. A gazdálkodók jól ismerik saját szükségleteiket, de például a mezőgazdasági bérvállalkozóknak változó igényekre kell felkészülniük. Csak néhány szempont: siló betakarításához a billenőplatós pótkocsik raktérfogata nagyon könnyen megnövelhető akár 40 százalékkal: megfelelően kiválasztott kiegészítőkkel több szállítható egy-egy fajsúlyú terményből.

A rendelkezésre álló hely függvényében használható hátrabillenős vagy hátra és egy oldalra billenős kivitelben.

 

 

Legnagyobb hátrabillentős, teknős pótkocsiját 2017 novemberében mutatta be a német gyártó, a hannoveri Agritechnica kiállításon. A HTS 33.12 ECOLINER az alapkiviteléhez erősített alváz tartozik, teljesen hidraulikus tridem futóművel. A hidraulikusan rugózott vonórúddal együtt a konstrukció gyakorlatilag mindenféle körülmények között jól beválik, stabilitása különféle terepviszonyok között is kiváló. A teknős méretei igen jelentősek: hossza 9,5 méter, 1,6 méteres oldalfallal 34 köbméter raktérfogatú, de rendelhető 80 centiméteres magasítással is, így már 2,4 méter magas az oldala. Maximális hasznos térfogata eléri a tekintélyes 53 köbmétert. Nagy mennyiségű ömlesztett árut szállíthat, például gabonaféléket vagy burgonyát. Ez utóbbi esetén a raktérbe rendelhető ponyva megvédi a terményt a rakodási sérülésektől. Néhány további adat: maximális össztömeg 33 tonna, a hasznos terhelhetőség, a felszereltségtől függően, körülbelül 22,4 tonna, billentési szög 50 fok.

Alapfelszereltség az emelhető első tengely, a hidraulikus kényszerkormányzás illetve az MMS elektronikus vezérlés is. Néhány az opciók közül: 490 milliméteres szilázs-magasítás, LES-es munkalámpa és központi kenés.

 

1. Robosztus alváz BPW tridem tengellyel. 2. Polyva védi a burgonyát a rakodási sérülésektől. 3. Hidraulikus futómű nagy vezetési komforttal. 4. Hidraulikus kényszerkormányzással optimális a fordulás

 

Természetesen kisebb típusokat is kínál a hátrabillenős sorozat, 16-33 tonna össztömeg között. Különféle tengelyek közül lehet választani: tandem vagy tridem futóművek ingás, parabola- vagy hidraulikus rugózással. A manőverezést alapesetben önbeálló hátsó tengely segíti, de választható hidraulikus vagy elektrohidraulikus kényszerkormányzás is. A raktérfogat növeléséhez magasítók több változatban kaphatók, de rendelkezésre állnak takaróponyvák is, melyek az időjárás viszontagságaitól védik a terményt.

 

Szöveg: Sebesi István, termékmenedzser

Forrás és kép: AXIÁL Híradó 2018. 02. 20-21. oldal

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek