Landini 7-es széria a Manaxnál

Landini 7-es széria a Manaxnál

A Landini az új 7-es szériával szenvedélyt ígért, s szlogenjük, „Welcome to another world”, azaz „Üdvözlet egy másik világban” sok izgalmas, a munkát megkönnyítő változást ígért. Lássuk, sikerült-e megvalósítani ezt a víziót!

 

A Manax Kft. most már tíznél is több 7-es szériás Landinit tud partnereinek bérbe adni. Szűk másfél hónapja még csak egyetlen ilyen géppel dolgozott a bérgépeket és bérszolgáltatásokat közvetítő leányvállalatunk, de ennyi idő is elég volt arra, hogy a megnövekedett igényeket felismerve azonnal reagáljanak is, és kibővítsék gépparkjukat. A legelső, Manax-tulajdonú 7-es szériás Landini egy 7-175-ös volt, az ezzel szerzett tapasztalatokról kérdeztük annak kezelőjét, Tripolszky Attilát.

„Mielőtt megérkezett volna az új szériás traktor, már hallottam, hogy a Landini szeretné gépeit felpozícionálni. Nyugodt szívvel kijelenthetem, ez sikerült is nekik. Már a fülke kialakítása is nagyon tetszetős, de amikor beleül az ember a légrugós ülésbe, és körbenéz… akkor igazán nem kell senkit tovább győzködni!

Az a gép, amit én kezeltem, nemcsak fülke-, de elsőhíd-rugózással is szerelt. Ez nagyon jól jött, mert nem talajmunkákat, hanem tápanyag-visszapótlást végeztem egy Annaburger HTS 14.04 trágyaszóróval, illetve szállítási munkákat egy Oehler pótkocsival. Ezeknél a munkálatoknál kifejezetten hasznos volt a rugózás, a gép nem zötyögött, hanem szinte siklott. A vezetőfülke kialakítása túlnyomásos, így tiszta, pormentes környezetben lehet dolgozni. Az automata klímaberendezés remekül gondoskodott a kellemes hőmérsékletről. A négy hangszórós, bluetoothos, MP3-as rádió ebben a típusban már alapfelszereltség, a többi hasznos kiegészítő igénybevételével, mint például a többfunkciós kartámasz, a nagyon kényelmesen kézre álló, jól áttekinthető kezelőkarok és kapcsolók, az elektromos irányváltó, a nap végére sem fáradtam el túlzottan. 

Az új Roboshift váltó automata funkcióval külön szót érdemel. Nagyon hasznos és kényelmes, hogy kuplung nélkül lehet a gépben váltani, nem kell folyamatosan nyomkodni a pedált. A traktor terhelés alatt kapcsolható irányváltója lehetővé teszi az automatikus váltást előremenetből hátramenetbe a kuplungpedál használata nélkül.

Összességében elmondhatom, hogy egy modern kialakítású, tetszetős, kényelmes és hatékony gépet kaptam „kipróbálásra”. A partnerek is mind elismerően nyilatkoztak róla, hiszen ár-érték arányban is nagyon megfelelő!”

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek