IV. Besenyőtelki Fogathajtó Verseny

IV. Besenyőtelki Fogathajtó Verseny

A Besenyőtelki Lovas Hagyományőrző Egyesület 4. alkalommal rendezte meg fogathajtó versenyét 2018. szeptember 9-én. A rendezvényre számos érdeklődő látogatott ki, akik az AXIÁL Kft. gépeivel és játékvásár standjával is találkozhattak.

A vasárnapi megmérettetésen 57 kettes és egyes fogat mérte össze tudását C és D kategóriában. A versenyre öt megyéből érkeztek hajtók, ami a heves megyeiek számára a C kategória záró fordulója is volt a megyei bajnokságban.

Az egész napos programra a korábbi években rengeteg helyi lakos és lovas partnerünk is kíváncsi volt, ezért immáron második alkalommal döntött úgy kerecsendi telephelyünk, hogy kivonul a rendezvényre játékvásárral és gépkiállítással. Tavaly a szervező, Ragó Zsolt – aki kedves partnere a vállalatnak - kért fel bennünket a részvételre, akinek meghívására idén is megjelentünk.

 

A berendezett AXIÁL stand vasárnap reggel - kép: Robotka Norbert, területi képviselő

 

A helyszínre vittünk egy CLAAS XERION 4000, Fendt 826 S4 Vario és Fendt 211 Vario, valamint egy Landini 5-110H traktort is. A két nagy gép a hajtó pálya díszelemeként is szolgált. Azért esett a választásunk a CLAAS XERION 4000-es kiállítására, mert az erőgép méreteivel sokak figyelmét felkelti. A négy egyforma kerékkel rendelkező XERION 4000 több mint 400 LE-vel rendelkezik, így a nehéz földmunkák ideális gépe. A Fendt 826 S4 Vario traktor leginkább kompakt felépítése, rugalmassága és teljesítménye révén vált az egyik legnépszerűbb nagytraktorrá. A nagy üzemek, amelyek rugalmas megoldásokat keresnek mind a szállításhoz, mind pedig a szántóföldön végzett munkákhoz, előszeretettel választják a 200 LE feletti 800 Vario széria modelljeit. A szintén Fendt márkájú 211 Vario helyt áll minden körülmények között, legyen szó mezei, hegyi, szántóföldi, szállítási, karbantartási vagy kommunális munkálatokról. A Landini 5-110H erőgép univerzális használatra ajánlott, alapteljesítménye 102 LE. Perkins 854E-E34TA erőforrása nagyobb teljesítményt és nyomatékot nyújt alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás mellett is.

 

Egész nap versenyeztek a fogatok - kép: fuzeshirek.hu

 

A kiállított gépeket sokan szemügyre vették és a játékvásár sátrunkba a gyerekek mellett sok felnőtt is betért, hogy beszerezzen egy-egy élethű, méretarányos műanyag vagy fém makettet. A versenyre és a kiállítókra idén összességében kb. 3000-3500 látogató volt kíváncsi.

 

Szöveg: Robotka Norbert, területi képviselő; Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Felhasznált forrás: fuzeshirek.hu

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek