Ismét rajthoz álltak kollégáink

Ismét rajthoz álltak kollégáink

Kollégáink ismét futócipőt húztak a hétvégén Balatonfüreden, hogy teljesítsék a tavasz egyik legnagyobb szabású futórendezvényének különböző távjait.

Szinte folyamatosan tudósítunk kollégáinkról, akik a munka mellett elhivatottan űznek valamilyen sportot. Legyen szó akár egy Spartan Race versenyről vagy egy focikupáról, nem kell sokáig keresgélni, hogy egy-két ismerős axiálos arccal találkozzunk.

Így volt ez vasárnap is, Balatonfüreden, ahol a Maratonman versenysorozat elmaradhatatlan részeként megrendezésre került a tavaszi futó esemény, közel 2000 résztvevővel.

Több táv közül választhattak a jelentkezők – 6,2 km, 10,5 km, félmaraton és maraton -, amelyre bizony jó előre nevezni kellett, hiszen a verseny sikerességét és népszerűségét mutatja, hogy körülbelül 3 héttel az esemény előtt teltházas volt a rendezvény! Néha szinte elképzelni is nehéz, hogy lehet ennyi „futóbolond”, hát még ha belegondolunk, hogy ezek közül 5-en a hétköznapokban az AXIÁL Cégcsoport régi mozgatórugói.

 

Kép: Indruck Richárd, alkatrész-értékesítő

 

A verseny kellemesen tavaszias időben, nagyon jó hangulatban zajlott. 10,5 km-es köröket kellett megtenni, attól függően, ki melyik távot választotta – egyszer, kétszer vagy négyszer.

Pók Janót nem kell már bemutatni senkinek – mindegy, hogy milyen idő van, mekkora távot kell maga mögé tudnia, a mi Janónk részére ez nem jelent kihívást. Most hétvégén a maratoni távot teljesítette, 3 óra 35 perc 42 másodperces időeredménnyel. 140-en indultak a maratoni távon, ahol a 19. helyezettként ért célba. Mindez azért is igen figyelemre méltó teljesítmény, mert pontosan egy héttel korábban szintén célba ért a Balaton Szupermaratonon versenyen, ahol 196,25 km-es távot kellett legyűrnie.

Indruck Richárd székesfehérvári kollégánk szintén a maratoni távot választotta – 3 óra 35 perc 18 mp alatt teljesítve a 42.195 kilométeres távot! Ricsi is évek óta lelkesen fut, szabadidejében a Velencei-tónál szokott felkészülni a különböző megmérettetésekre, aminek meg is látszik az eredménye, hiszen folyamatosan egyre jobb időeredményt ér el – a mostanival a 17. helyezést csípte meg!

 

Kép: Öllős Gábor

 

A két profi futónkon kívül hárman kisebb távokra is vállalkoztak.

Öllős Gábor félmaratoni távon indult 2 fős váltóban – 1 kört, azaz 10,5 km-t tett meg 1 óra 3 perc 18 másodperc alatt, a teljes távot pedig társával 2 óra 10 perc 47 másodperc alatt teljesítették. A felkészülés sajnos nem volt zökkenőmentes, de sikerrel vették az akadályokat!

Baranyi Péter szervizmérnök számára sem volt sétagalopp a 10,5 km megtétele. Péter kalandos felkészülésen van túl, nem kerülte el a betegség és kisebb távokra van berendezkedve. Sokáig kérdéses volt, el tud-e egyáltalán indulni a versenyen, illetve az utolsó percekben már csak ilyen nevezést tudott intézni. Ennek ellenére 1 óra 4 perc 19 másodperc alatt abszolválta a feladatot.

Baranyiné Hutai Anikó marketinges kolléganőnk is rajthoz állt, hogy teljesítse a félmaratont – a rengeteg, futással töltött óra most ért be nála: a tervezett 2 órás időhöz képest 1 óra 51 perc 41 másodperc alatt tette meg a 21,1 km-t. A kereken 500 félmaratont teljesítő közül az abszolút 134. helyezett lett, míg a hölgyek között a 21. a 158-ból. A számára viszonylag szigorú edzéstervet, a balatoni levegőt és a verseny hangulatát említette meg, amikor megkérdeztük, minek köszönhető, hogy önmagához képest is ennyivel jobbat tudott futni.

 

Biztosak vagyunk abban (hiszen néhány szóval már megsúgták), hogy az idei év még számos kihívást, versenyt, kilométert, sportbarátságot, edzést és izomlázat fog még tartogatni! Mindehhez sok sikert, jó felkészülést kívánunk és gratulálunk az eddigi eredményekhez!

 

Kép: Baranyiné Hutai Anikó, marketingkommunikációs menedzser

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek