Ismét Egészség Hetet rendeztek Marktoberdorfban

Ismét Egészség Hetet rendeztek Marktoberdorfban

A fizikai kondíció, a mozgás és az egészséges táplálkozás állt a Fendt harmadik alkalommal megszervezett Egészség Hét rendezvényének középpontjában. A kis dolgok is számítanak, mint például naponta egy alma vagy a munka közbeni mozgás.

Május 13-tól 17-ig a Fendt marktoberdorfi munkatársai igénybe vehették az Egészség Hét nyújtotta szolgáltatásokat. Ezúttal mérhették mozgásukat, egészséges ételek közül választhattak, illetve akár egy rövid masszázson is részt vehettek.

Lehetőség volt az AOK német egészségbiztosító Back-Check gépének a kipróbálására. Ez egy diagnosztikai berendezés, amellyel az erőnlétet, illetve a gyomor és a hátizmok közötti kapcsolatot tesztelték.

A Fendt munkatársait megkérdezték az életmódjukról és a fizikai kondíciójukról, mielőtt tanácsot adtak arról, hogyan lehet megfelelően javítani az eredményeiken. Özalp Tolga, aki a termelésen, az esztergálás és marás területén dolgozik, ezt a lehetőséget választotta.

Sok edzést végzek, mert a munkám során mindig állok és nehezet emelek. De mostantól, ha edzek, jobban odafigyelek a gyomromra és a hátizmaimra.” - mondta Tolga a Back-Check gép kipróbálása után.

 

 

„Kényelmes munkahelyet szeretnénk biztosítani a munkatársainknak.”

Peter-Josef Paffen, az AGCO / Fendt igazgatótanácsának elnöke is ott volt, hogy néhány tippet kapjon a hát erősítéséről. „Fontos tudatosan törődni a személyes egészséggel”, mondta a Fendt vezetője. „Kényelmes munkahelyet szeretnénk biztosítani a munkatársainknak.” Ez magában foglalja a dolgozók egészségének előmozdítását is a megelőzés révén. Az Egészség Hét segít abban, hogy minden dolgozó felmérje saját egészségi állapotát. „Ez arra ösztönzi a munkavállalókat, hogy szívesen foglalkozzanak az egészségükkel a mindennapi életükben, és hogy ez szokássá váljon.

Az Egészség Hét a Fendt egészségfejlesztési tervének fontos része. A hét folyamán több mint 13.000 helyben termelt almát osztottak ki, a Back-Check, Movement-Check gép, és a masszázs időpontok teljesen beteltek. Közel 170 alkalmazott tanult arról, hogyan kell ergonomikusan kialakítani a munkahelyet, és több mint 50 vett részt a Back-Fit tanfolyamon.

 

 

A programokról

A Back-Fit tanfolyam résztvevői közé tartozott Sebastian Watzek és Kim Hafmer is, a fejlesztőmérnökök csapatából. Mindketten szeretnék megelőzni a hátproblémákat. „Mindketten feliratkoztunk a Back-Check, a Movement-Check és a Moving Lunch programra is. Egészségesebb ételeket szeretnénk enni a cég étkezdéjében, mert mind a testmozgás, mind az egészséges táplálkozás kombinációja fontos számomra,” mondta Watzek.

Tuncay Yenmis a logisztikáról a Movement Check berendezést használta, hogy felmérje saját kondícióját. A mozgását öt tesztponton mérte egy digitális gép segítségével és tanácsot kapott arról, hogyan lehet egyszerű gyakorlatokkal növelni a mozgás mennyiségét. „Egészséges akarok maradni, és ez az ellenőrzés megmutatja, hogy min dolgozzak” – mesélte Yenmis.

Az Egészség Hetet a Fendt egészségügyi menedzsment csapata szervezi, hogy megerősítse a közös egészségügyi filozófiát. „Vannak olyan dolgozók, akik íróasztálnál dolgoznak, és vannak, akik termelési helyszíneken, nagyon eltérő igényeik vannak”, magyarázta Juliane Quaranta-Hoflin, a Fendt egészségügyi vezetője. Az íróasztalnál dolgozó kollégák megtudhatták, hogy kell ergonomikusan beállítani a széküket és íróasztalukat. Házon belül kaptak egy képregényt is erről. A legtöbb ilyen jellegű brossúra elég unalmas, ezért létrehoztak egy saját, a Fendt munkatársaival készült útmutatót.

 

 

Jövőbeni tervek

Az elkövetkező évben tovább fogjuk fejleszteni az általunk kínált szolgáltatásokat és nagy hasznát vesszük az új vállalati kantinnak, amely tervezési szakaszban van”, mondja Peter-Josef Paffen az Egészség Hét hosszú távú céljairól. 60 Fendt munkatársunk nagy sikerrel vett részt május 12-én az MTB Auerberg maratonon, ahol a Fendt csapat magabiztosan nyert a vállalati kategóriában. Május 21-én Asbach-Bäumenheimben több mint 60 Fendt alkalmazott regisztrált az Mnet cégnél. Szintén május 21-én a marktoberdorfi munkatársaknak jóga- és back-fit kurzusok indultak, szeptemberben pedig Asbach-Bäumenheimben is indulnak back-fit kurzusok.

Az asbach-bäumenheim-i helyszínen július második hetében rendezik meg az Egészség Hetet.

 

Fordította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Forrás és kép: Fendt

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek