Indul a roadshow: GPS kurzusok a gépkezelőknek!

Indul a roadshow: GPS kurzusok a gépkezelőknek!

A Trimble eszközök forgalmazása régi és új partnereink körében is nagy sikert aratott. Ezt bizonyítja az is, hogy az AXIÁL Kft. megkapta a Trimble-től „Az év forgalmazója” díjat a 2018-ban nyújtott kimagasló értékesítési teljesítményének elismeréseként.

Azonban mit sem ér a rengeteg eladott korszerű technika, ha nincs olyan képzett kezelője, aki ki tudja aknázni a rendszerek nyújtotta lehetőségeket.

Az AXIÁL Kft. mindig is nagy hangsúlyt fektetett a partnerek oktatására, nincs ez másként a precíziós gazdálkodási eszközök terén sem. Idén, 2019-ben is az ország több pontján, a cég korszerű oktatótermeiben sajátíthatják el a gépkezelők ezen technika csínját-bínját.

 

 

A szimulációs demó állványnak és a nagyfelbontású projektornak köszönhetően még igen magas létszámú kurzus esetén is kellő hatékonysággal adható át a tudás. A résztvevők megismerkednek a köznyelvben csak GPS-ként elterjedt rendszerek összetételével és működési elvével, a különböző jelkorrekciós eljárások tulajdonságaival, valamint az általuk vásárolt vagy működtetett robotkormányzási és munkagépvezérlési rendszer kezelésével. Egy jól beállított rendszer rengeteg fáradságtól szabadítja meg kezelőjét, nem kell folyamatosan a soron haladásra koncentrálni és a táblavégi automata fordulónak köszönhetően attól sem kell tartani, hogy a sokadik fordulásnál, a monotonitásból adódóan, valamiféle hibát vét, hiszen az automatika bármennyiszer végrehajtja ezt a műveletet ugyanazzal a precizitással, amivel tette azt az legelején.

 

 

A mai korban a precíziós gazdálkodás már nem csak azt jelenti, hogy egyenes nyomvonalon tudunk haladni a munkagéppel. Előtérbe került a nyers- és inputanyagok minél nagyobb mértékű megspórolása, és ez csak úgy lehetséges, ha a gépkezelő tisztában van a rendszer működésével, tudja, hogy mi miért történik, és szükség esetén hogyan tud ebbe a folyamatba beavatkozni. A tanfolyam keretein belül bemutatásra kerül a keletkezett adatok feldolgozását támogató háttérprogram is. Ennek lényege, hogy az évek során összegyűlt adatok alapján nagy pontossággal feltérképezhető a terület termőképessége, ezáltal oda tudjuk kijuttatni a szükséges input anyagokat, ahol arra szükség van.

Az oktatásokat Telek Dávid szervizmérnök és Fehér Róbert szervizmérnök gyakornok kollegánk tartja. Február 4-én Baján kiemelkedő létszámmal, 38 fővel kezdődött meg az oktatás, és a héten „roadshow”-znak a kollegáink. A mai napot Csornán fogják tölteni, szerdán és csütörtökön pedig Szolnokon adják át a Trimble eszközökkel dolgozó Partnereink részére a tudásukat.

 

Szöveg és kép: Telek Dávid szervizmérnök és Baranyiné Hutai Anikó marketingkommunikációs menedzser

 


 

 

Alig pár nap és ismét PREGA!

 

Nehéz lenne olyan mezőgazdasági munkafolyamatot találni, mely hatékonyságát ne növelné a precíziós gazdálkodás. Az alapvető technológiák alkalmazásával a költségek csökkenését szinte azonnal érzékelhetik a gazdák. >>

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek