Igazán jó munka: szenvedéllyel gazdálkodni (+videó)

Igazán jó munka: szenvedéllyel gazdálkodni (+videó)

A CLAAS a világ számos helyén készített helyi mezőgazdászokkal riportokat, hogy bemutassák, milyen változatos kihívásokkal kell a világ gazdálkodóinak megküzdeniük. Tekintsék meg az ezekből készült „Best of” filmet!

Bolygónkon számtalan mezőgazdász és bérvállalkozó dolgozik hatalmas elhivatottsággal, munkájukat sokszor magától értetődőnek tekintjük. Pedig számos, országonként eltérő kihívással kell megküzdeniük. Teljesen mindegy, hogy kiről beszélünk, Aron-Thala-in-ről, aki Thaiföldön körülbelül hat hektáron termel rizst, vagy Mark Mansonról, aki Ausztráliában egy 30 000 hektáros tejtermelő gazdaságot vezet, esetleg Tormod Eitrheimről, aki hajnali háromkor kel, hogy norvég szülővárosnak, Hemsedal-nak utcáit megtisztítsa – mindannyiukban van egy közös dolog: szeretik a munkájukat, és nem tudják elképzelni, hogy mással foglalkozzanak.

 

 

Náluk senki sem tudja jobban, hogy a gazdálkodók munkáját nem mindenhol ismerik el eléggé. Mégis, amikor kibújik a földből, amit ők vetettek el, és szó szerint a munkájuk gyümölcsét takaríthatják be, s vihetik haza, kétségük sincs afelől, hogy az ő munkájuknak van az elképzelhető legtöbb értelme: arról gondoskodni, hogy az embereknek legyen mit enniük, és azt biztosítani, hogy a tányérra a következő nap is jusson valami.

 

 

A gazdálkodóknak ma sokkal inkább kell vállalkozóknak is lenniük, mint valaha, hiszen foglalkozniuk kell anyagi és személyzeti kérdésekkel, de még marketinggel is. Az is fontos, hogy lépést tartsanak azokkal a fejlesztésekkel, melyek a gazdaságokat ma mozgatják. Hiszen a digitalizáció természetesen a mezőgazdaságot is átjárja. Hogy mindezen kihívásokkal meg tudjanak küzdeni, a mezőgazdaságban a gazdálkodóknak erős partnerre van szükségük. Ennek fontos része a jó technológia. A gépek és digitális megoldások, melyek a mezőgazdászokat segítik, hogy jól el tudják végezni munkájukat.

A CLAAS a gépeket a gazdákkal folytatott állandó párbeszéd alapján fejleszti, készíti elő és optimalizálja, hogy pontosan a felhasználók igényeiknek feleljen meg velük.

 

Nézzék meg az Igazán jó munka! -kampány legjobb videóiból összeválogatott filmünket!

 

Szöveg: Vas Magdolna, marketingmenedzser

Forrás és kép: CLAAS

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek