Húsz éves a LINER 3000

Húsz éves a LINER 3000

Pontosan húsz éve mutatta be a CLAAS az első négy rotoros rendképzőjét, a LINER 3000-et. Ez volt az első olyan rendszer, amely a rendszélességhez igazított méreteivel gondoskodott arról, hogy a silózó teljesítményét teljes egészében ki lehessen használni.

 

 

Az elmúlt években a rendképző teljesítménye mellett kezelési kényelmét is javították, fejlesztették. Ennek eredményeképpen a 12,50 méter munkaaszélességű LINER 3600 és a 15,00 méter munkaszélességű LINER 4000 is kezelhető ISOBUS kapcsolaton keresztül a traktor menetkarjáról. És még 20 év elteltével is optimalizálható a silózós betakarítási lánc hatékonysága a LINER négyrotoros rendképző használatával. Így a gép megfelel a „területteljesítmény csodája” becenevének.

A LINER 4000 és a LINER 3600 négyrotoros rendképzők megjelenésével a keskeny rendkezelés már a múlté. Egyetlen menetben a 15 vagy a 12,5 méteres, lekaszált terménnyel fedett sávok egyenletes, központi rendekké alakulnak át. Sőt, a rend formája optimális terményáramlást biztosít a következő munkamenetet végző gépnek.

 

Zökkenőmentesen futó mechanizmus

Amikor technológiáról van szó, a CLAAS-tól mindenki a legjobbat várja el. Ez a kihívás arra ösztönzi a német cég fejlesztőmérnökeit, hogy még jobbak legyenek és újabb ötleteket találjanak ki. A nagyszerű technológia az aprólékos figyelmen múlik, ettől működik simán az egész gépezet. Ezért fókuszálta a CLAAS a teljes a know-how-t a LINER technológiára: folyamatosan csúcsteljesítményt nyújtva.

 

 

 

Folyamatosan kent rotorház profiknak A folyamatosan kent rotorházat a profiknak alakították ki. A rendképző hajtómű robusztus rotorházban található: az öntöttvas ház olajjal töltött és hermetikusan zárt. Ez azt jelenti, hogy a LINER központi eleme védett a kosztól, így karbantartásmentes. A bütykös görgők és minden mozgó rész olajfürdőben, szinte súrlódásmentesen futnak. Ez optimális kenést és maximális élettartamot biztosít.

 

 

 

 

Hosszú élettartalmú vezérlőpálya A hosszú élettartamú vezérlőpálya nagy teljesítményt nyújt minden körülménynél. A speciális ötvözetből készülő szerkezet lehetővé teszi, hogy a vezérmű minden terhelésnek ellenálljon. A nagy átmérő és a könnyed emelkedés biztosítja a minimális tolóerőt. Ennek eredményeképpen a fogtartó karok nyugodtan futnak, lehetővé téve a tiszta rendképzést még hosszan tartó használat esetén is.

Megbízhatósága és hosszú élettartama teszi a LINER-t a betakarítógép-csapat oszlopos tagjává. Ha arra kerül a sor, szép rendeket lehessen képezni, kizárólag a legmagasabb elvárásoknak megfelelő alkatrészeket építenek be ezekbe a gépekbe. A vezérműkaroknak hármas csapágyrendszere van a 14-karos rotorházban, és kettős csapágy elrendezése a 12-karos verzióban. A sima csapágyak nagy méretűek és kopásállók. Ez csökkenti a bütykös hengerek kopását, és megvédi őket a függőleges és vízszintes terheléstől.

 

 

Kompakt: robusztus 8-karos rotorház Ráadásul alkotórészei igazán kompaktak: robusztus 8-karos rotorház Néhány kisebb LINER modellnél kisebb a rotorház is. A bütykös görgők itt is olajfürdőben futnak, a stabil öntöttvas ház hermetikusan zárt és karbantartásmentes. A rugósfogtartó konzol a vezérműhöz hasított szegekkel vagy pozitív csatlakozással, citrom profillal van erősítve.

A LINER rendképzők jellemzője a rendkívül megbízható, kívül futó, könnyen hozzáférhető hajtáslánc. A fő meghajtóerő a rotorokon keresztül a kiegészítő hajtóműhöz jut. Így mindig optimális fordulaton lehet dolgozni, ami csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és védi a terményt. A beépített, szabadon futó mechanizmus alapfelszereltség, amely megvédi a rotort a túlterheléstől.

A LINER elképesztően alacsony karbantartásigényű gép, a kardáncsuklók kenési intervalluma 250, a kardántengelyé pedig 50 óra.

 

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, forduljon bizalommal területileg illetékes CLAAS üzletkötő kollégáinkhoz!

 

Szöveg: Vas Magdolna, marketingkommunikációs menedzser

Forrás és kép: CLAAS

Elérhető

Kapcsolódó cikkek