Horsch AgroVation bővítmény a Farming Simulatorhoz (+videó)
  • Blog
  • 2018. február 13.

Horsch AgroVation bővítmény a Farming Simulatorhoz (+videó)

Egy teljesen új és innovatív projekt, amely példátlan a mezőgazdasági ágazatban, hangzott el Michael Horsch beszédében a FarmCon eseményen, a világ legkedveltebb mezőgazdasági számítógép és konzol játékának, a Farming

Eddig a játékot körülbelül 10 millió példányban adták el – a jelenlegi, 2017-es verziót a tíz legnépszerűbb európai számítógépes játék közé sorolják. A FarmConon, amelyet a Giants játékfejlesztő szervezett, Michael Horsch felkérte a játékosokat, hogy ötleteiket alakítsák át a való életre is. A „gamerek” lelkesen fogadták a kihívást.

A Farming Simulator 2017 fejlesztőjével, Giants céggel kötött hosszú távú együttműködés után a Horsch a kizárólagos partnerkapcsolat mellett döntött. Az eredmény egy hibátlanul összetett és fenntartható projekt – a Horsch AgroVation bővítmény. Azok, akik már használják a Farming Simulatort, most játszhatnak az eredeti 3000 hektáros gazdaságban, a Horsch Cseh Köztársaságban, Knezmostban (Prága mellett) található farmján is.

A térképet egy verseny keretén belül hozták létre, melyen a Vertex Dezign nyert első helyezést. Ugyanakkor a térkép nem egyedüli eleme a Horsch Agrovation csomagnak. Minden Horsch gépet megjelenítenek a játékban, beleértve az egyedi, nem értékesíthető prototípusokat is. A projektben a részletek olyan magas szinten kidolgozottak, hogy a bővítményt továbbfejlesztik a játék későbbi változatához is. A komplex parancsfájlok miatt a csomagot viszont csak PC-n és Mac-en lehet használni, konzolon nem.

A Horsch számára a projekt sokkal több, mint egy játék. A bővítményt a gépgyártó arra használja fel, hogy a saját gazdaságában dolgozó munkatársai elsajátíthassák, javíthassák például a földek és a gazdaság közötti utazásokat és logisztikát. De az új alkalmazottak is sokkal gyorsabban tudják megtanulni, hogy szervezzék az agronómiai folyamatokat a farmon. A következő lépés a valós GPS adatok importálása a traktorokból és a Horsch gépekből a játékba, hogy szimulálni tudják a jövőben például a különböző időben vetett növények fejlődéseit. Így a játékosok még közelebb kerülhetnek a valódi gazdálkodáshoz.

A bővítmény úgy lett programozva, hogy minden játékos és gazdálkodó (aki nem idegenkedik a technológiától) alkalmazkodni tud és a csomagot saját elképzelései szerint alakíthatja. Talán van olyan ötlet, amely a valóságban olyan jól működik, hogy Knezmostban a gyakorlatba is átültethető, majd a hivatalos Horsch AgroVation csomagba is bekerülhet.

A még befejezetlen projekthez a Giants cégnek, a Vertex Dezign csapatának és Michael Horschnak egyaránt sok ötlete van még és a bővítmény természetesen a 2018. július 14-15-én megrendezésre kerülő FarmCon rendezvényen kiemelt téma is lesz, amely programot a Horsch székhelyén, Sitzenhofban, Schwandorfban tartanak majd.

 

Kép: Horsch

Videó: Vertex Dezign

Fordította: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Forrás: Terra Horsch 2017/15. szám 7. oldal

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek