Hiszem, ha látom!

Hiszem, ha látom!

Ön is jobban hisz a saját szemének, mint mások szavainak? Minden föld, minden körülmény más. A Horsch és az AXIÁL ezért úgy döntött, 100 bemutatógéppel bizonyítja be: minden gazdaságba és minden igényhez van megfelelő Horsch gép.

„Robusztus, hatalmas területteljesítményű, és milyen szép a színe! Ismeretlenül is pont Önre szabtuk ezt a gépet!” Biztos van, aki mindent elhisz a hirdetéseknek, de szerintünk sokkal több gazdálkodó szeretné a döntés előtt saját földjein látni egy adott gép munkáját. Hiszen nagyon nem mindegy, mennyire kötött a talaj, mik voltak az előnövények, milyen technológiát használtunk korábban, s mit akarunk most... Napestig sorolhatnánk, mennyi mindenen múlik a jó termés; nehéz a gazdák és üzemvezetők kenyere.

Mennyivel egyszerűbb megmutatni, milyen munkát végeznek a gépek saját földeken! A gépbemutatók fontosságával mind a Horsch, mind az AXIÁL régóta tisztában van. Idén pedig egy nagyszabású bemutató-sorozat keretein belül közösen, 100 géppel elvégzett sok száz bemutatóval meg is mutatják a Horsch gépek munkáját mindenkinek, aki komolyan érdeklődik a nagyobb hatékonyság és megnövekedett eredmények iránt.

Egy-egy gépbemutató kivitelezése azonban nagyon sok pénz, felelősen kell megszervezni. Alapvető fontosságú, hogy minden résztvevő, az üzletkötő és a bemutatógép-kezelő is tökéletesen tisztában legyenek a gép képességeivel, kisujjukban legyen az azokban dolgozó technológia.

 

 

A két cég már intenzíven készül az elkövetkezendő bemutatókra. A termékmenedzserek és vezetők számtalan tárgyalása, a 100 Horsch bemutatógép kiválasztása és megrendelése után most a bemutató csapat tagjai, marketingesek és a Manax munkatársai utaztak el Németországba, hogy a Horsch két gyárában alaposan megismerhessék a gépeket és az azokba épített technológiákat.

A szakmai utat a csoport tagjai Landauban, a Horsch Leeb permetezőgyárban kezdték. A csoportot a Leeb technológia feltalálója, Theodor Leeb üdvözölte, akitől Erwin Hiegesberger közép-európai értékesítési igazgató vette át a szót. A Horsch cég bemutatása és történelmének rövid ismertetője után máris szakmaibb vizekre evezett.

 

 

A Horsch és az AXIÁL magyarországi együttműködése igazi sikertörténet. Az utóbbi öt-hat évben nagyon dinamikus fejlődésű, eredményes volt a közös munka. Ezt teljes mértékben alátámasztják a forgalmi adatok: míg három éve 7 millió euró forgalmat könyvelhetett el hazánkban a német cég, addig tavaly a 16 millió eurós tervet kétmillióval meghaladva 18 millió eurós rekordforgalmat értek el. 2020-ra 20 milliós forgalom a cél.

A siker kulcsa a megfelelő, magas minőségű technológia, és a kellő számú bemutató. Hiszen nemcsak bemutatni kell a technológiát, hanem meg is kell értetni, el kell fogadtatni a gazdákkal.

 

 

Következő előadóként Siegfrid Horsch, a permetezéstechnika marketingfelelőse, aki maga is gyakorló gazdálkodó, lépett a csapat elé. A Leeb gyár történelme után a permetezőtechnológia fejlődését mutatta be röviden, majd áttért a Horsch permetezőkben található BoomControl keretvezérlés alapos ismertetésére. Szemmel láthatóan nagyon fontos volt számára, hogy minden egyes résztvevő értse, hogyan működik ez a technológia, hiszen kollégáinknak később hitelesen kell átadni a leendő Horsch tulajdonosoknak a megfelelő információkat.

A Leeb gyár bejárása után a csapat Schwandorf, a Horsch központja felé vette az irányt.

Schwandorfban Kurt Glück, a Horschnál már 36 éve alkalmazásban álló marketingigazgató mutatta be a céget, s annak legfontosabb termékeit. A marketingigazgató, az első 4 dolgozó egyikeként tökéletes rálátással bír a Horsch cég és kínálata fejlődéséről, s igazán élvezetesen tudta azt hallgatóságának átadni. A német cég megszületésekor az alapító, Michael Horsch víziója a forgatás nélküli talajművelés volt, ennek az elterjesztésének szentelte az életét. Nem volt könnyű dolga, hiszen akkoriban Németországban ez az eljárás egyáltalán nem volt elterjedt. Ő azonban nagyon hitt saját igazában, s komoly szerepe volt abban, hogy mára a területek felét szántás nélküli technológiával művelik.

 

Az AXIÁL Kft. bemutatócsapata

 

Az előadást a Horsch gyár bejárása követte, ahol a gépek gyártása mellett az alkatrészlogisztikát is megismerhették a résztvevők.

A szakmai út lezárásaként a magyar csoportot a vendéglátók egy gokart pályára vitték el, ahol a résztvevők egy élvezetes versenyt követően vacsorával zárták le az utat.

Most már minden készen áll a sikeres, nagyszabású bemutató-sorozatra. Ön se lepődjön meg, ha a szomszéd földeken egyre több Horsch gépet lát dolgozni. A bemutatókról bővebb információkért keresse területileg illetékes gépes üzletkötő kollégáinkat!

 

Ha szeretné kézbe fogni, lapozgatni hamarosan megjelenő, HORSCH gépekkel foglalkozó ingyenes kiadványunkat, jelezze igényét (pontos postázási cím megjelölésével) a terrahorsch@axial.hu e-mail címre.

 

Szöveg: Vas Magdolna, marketingkommunikációs menedzser

Kép: Fekete Gábor, marketingkommunikációs menedzser

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek